От пресцентъра на Община Ловеч разпространиха следното съобщение до медиите, което ви представям в цялост:

“Тази магистрала минава през сърцата ни и през нашето държавническо чувство, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 6 юни 2020 г., която участва в скромна церемония по първа копка на един участък от строящата се АМ „Хемус“. Става дума за лот 3.1 от третия участък, който е от пътен възел „Каленик“ до пътен възел „Славяни“, където е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Дължината на лота е 10 км и 160 м, а целият участък е 17 км. Събитието на Държавното дружество „Автомагистрали“ се състоя на обяд, близо до пътя Баховица – Николаево, който магистралата ще „прескача“ с надлез.

Първата копка събра ръководството на общината в лицето на кмета и неговите заместници Цветан Георгиев и Даниел Колев. Присъстваха още главният архитект на общината арх. Минчо Петков, кметовете на селата Лисец и Баховица. Тук бяха и инж. Георги Грозданов, директор на ОПУ Ловеч, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, Митко Митев, директор на Инспекцията по труда в Ловеч и други. Водосвет отслужи ставрофорен свещеник Вениамин в съслужение с иподякон Петър.

От името на изпълнителите говори Тенчо Пасков, изпълнителен директор, който пожела всички да са живи и здрави, за да изпълнят успешно и предсрочно строителните работи и без инциденти.

В своето изказване кметът Корнелия Маринова припомни какъв огромен скок е магистралата за Ловеч. „Малцина си спомнят как преди 60 -70 години целият автомобилен поток по линията София – Варна минаваше през Ловеч, и то през самия Покрит мост. Днес искаме удобни и сигурни пътища. И още преди да бъде завършен този участък, той даде принадена стойност за Ловеч, защото вече имаме четири нови инвеститори“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова.”