От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за двама арестувани за наркотици. Единият случай е за 37-годишен мъж, който е задържан за притежание на наркотични вещества.

На 02 ноември криминалисти от РУ Ловеч са извършили проверка в частен дом в с. Скобелево, обитаван от 37-годишен мъж. Полицейските служители са иззели лист с формат  А4,  съдържащ   бяло, кристалообразно, влажно вещество,  което при полеви наркотест е реагирало положително на кетамин и метамфетамин.

Открити са и 2 прозрачни пликчета със суха,  зелена тревиса маса,  реагирала при тестване на канабис.  По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

Другият случай е за 38-годишен мъж от Ловеч, който е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 02 ноември около 14.00ч. при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка, в хода на която, с помощта на техническо средство е установено, че лицето шофира след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин.

В автомобила полицейските служители са открили полиетиленово пликче и черна цилиндрична кутийка, съдържащи  жълтеникаво, влажно, кристалообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало положително на метамфетамин.

По случая са образувани две досъдебни производства и работа продължават служители на РУ Ловеч.