От РЗИ Ловеч съобщават, че от началото на епидемичната обстановка до момента по методика „Полимеразна верижна реакция“ (PSR) за доказване на COVID-19 в област Ловеч са извършени общо 394 броя изследвания в националните референтни лаборатории, определени по заповед на министъра на здравеопазването:
Пациенти, хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ – 47. Доказани с положителен резултат две от пробите, с оплаквания и изявена симптоматика;

Контактни на доказани с положителна проба за COVID-19 лица – 43 – отрицателни;
Медицински персонал от лечебни заведения за болнична помощ – 49 – отрицателни;
Прицелни групи – служители на МВР – 15 и персонал на специализирани институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни – 240 – отрицателни.

Извършените 383 тестове за наличие на антитела (т.н. бързи тестове) са проведени от лечебните заведения за болнична помощ и медико-диагностична лаборатория на МЦ Ловеч, съответно:
Пациенти-110;
Медицински персонал (вкл. oт ЦСМП) -239;
Социални работници – 12;
Служители на МВР-22.
Резултатите са 4 положителни проби за ранни антитела и 14 положителни проби за късни антитела към заболяването COVID-19 .
Доказаните 4 положителни проби за ранни антитела при едно медицинско лице и трима пациенти са отрицателни по методика PSR.
При доказването на късни антитела срещу инфекцията се приема, че може би лицата са прекарали инфекцията и оздравели.