Отчетът на бюджета на Община Ловеч за 2016 г. бе приет на днешното заседание на Общинския съвет, като съветниците го подкрепиха с 21 гласа „Да“, с девет гласа „Против“ и без нито един глас „Въздържал се“.

Общинският съветник Минчо Казанджиев обясни отрицателния си вот, като повтори старата си теза, че „общината никога не е била в тежко финансово положение, а изнесените данни са резултат на счетоводна грешка“.

Приета бе и актуализация на капиталовата програма  на Община Ловеч за 2017 г., в частта за село Сливек. Предвидените 23 116 лв. за изграждане на подпорна стена в Сливек бяха разпределени по предложение на вносителя Станимир Стоянов – общински съветник. Той изтъкна, че 3 176 лв. са достатъчни за изграждането на каменен зид вместо подпорна стена на административната сграда на кметството в селото, а останалите 19 940 лв. могат да се вложат в камери за видеонаблюдение в селището.

Без никакви изказвания и с 28  гласа „Да“, без гласове „Против“ и „Въздържал се“, бе приета кадастрална промяна на начина на трайно ползване и предназначение на  Покрития мост във връзка с обявяването му за публична общинска собственост.

Актуализацията на капиталовата програма на Община Ловеч за 2017 г. бе приета с 27 гласа „За“, един глас „Против“ и без „Въздържал се“.

Заседанието в понеделник започна с едноминутно мълчание в памет на Тихол Тихолов, председател на Общинския съвет в Ловеч в периода 2013 -2015 г.