От 10 до 12 май в гр. Пазарджик се проведе националното ученическо състезание по авиомоделизъм, включено в календара на Министерство на образованието и науката и Българската федерация по авиомоделизъм. Това съобщи Председателят на Моделклуб-Ловеч инж. Генко Петров. Надпреварата се проведе при динамични метеорологични условия с вятър до 9м/с. Въпреки трудностите спортистите на Моделклуб-Ловеч се справиха отлично, завоювайки общо 7 медала, от които 5 златни.

Възпитаничката на ОУ “Христо Никифоров”, Виктория Пейкова за шести пореден път се окичи със златен медал в категория P-30. Божидар Дочев от същото училище направи бум в класирането, спечелвайки в три категории златните медали (HLG, тренкорд и кордова акробатика). Най-малкият участник Даниел Пейков, възпитаник на ДГ “Слънце”, бе сред призьорите със своя бронзов медал в категория HLG. Така отборната победа при децата бе категорична за Моделклуб-Ловеч.

При юношите, поради финансови затруднения, отбора бе в непълен състав, но въпреки това спечели купата за 3-то място. Основният принос за това бе на възпитаничката на ПЕГ “Екзарх Йосиф 1” м.с. Ванеса Вескова спечелвайки златен и сребърен медал в своите категории.
Успехите на авиомоделистите на Моделклуб-Ловеч са престижни не само в нашата страна. Преди три седмици при участието си на кръг от св. купа за свободнолетящи модели в гр. Дева, Румъния Виктория Пейкова и Ванеса Вескова донесоха три купи за своя клуб. В началото на месец Май в гр. Дупница се проведе кръг от св. купа за радоуправляеми електропланери където при тежки метеорологични условия Ивайло Иванов успя да се нареди в челните места.
През следващите месеци спортистите на Моделклуб-Ловеч ще се фокусират върху подготовка за предстоящите важни участия в няколко кръга от световната купа, европейско и световно първенства. В края на месец юли юношите Виктория Пейкова и Ванеса Вескова ще вземат участие в европейско първенство за свободнолетящи модели в гр. Прилеп, Северна Македония. През октомври м.с. Генко Петров ще вземе участие в Световно първенство за мъже, което ще се проведе в гр. Лост Хилс, САЩ.
Пожелаваме на всички спортисти добри термики и високи успехи.