Две телефонни измами са регистрирани през почивните дни в ловешко, съобщават от ОДМВР Ловеч.
На 10 май в РУ Ловеч е получен сигнал, че 72-годишна жена от с.Врабево е станала обект на телефонни измамници. Рано сутринта потърпевшата е получила обаждане, последователно на стационарния и мобилния си телефон /тя сама е предоставила мобилния номер на измамниците/ от непознат мъж, който се е предствали за доктор и е поискал пари необходими за извършването на спешна операция на очите на дъщерята на 72-годишната жена. Освен парични средства «докторът» е поискал и хранителни продукти, които са нужни за по-бързото следоперативно възстановяване на пациентката. Няколко часа по-късно измамената жена е предала сумата от 1200 лева и хранителни продукти на непознат мъж, който се е придвижвал с лек автомобил.
Полицаите са установили превозното средство и лицето в него- 48 годишен мъж от с.Казачево. Мъжът, който е ползван в схемата като «муле» е обяснил пред полицейските служители, че е получил обаждане от непознат представящ се за служител на Ловешката митрополия, който му е наредил да вземе от жена в с.Врабево дарение за митрополията. Тъй като не е получил допълнителни указания мъжът е оставил парите и продуктите в Ловчанската митрополия, където са установени и иззети от полицейски служители. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 12 май отново мъж представящ се за доктор се е обадил по телефона на 81-годишна жена от с.Брестово и е поискал по идентична схема да му бъдат предоставени пари за спешна операция на очите на снахата на потърпевшата. Жената е събрала и дала на непознат мъж сумата от 4000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и РУ Ловеч продължават работа.

1 коментар

Comments are closed.