decanikiforov1305154От 08.05.2015 г. до 10.05.2015 г. в град Шумен се проведе Осмата национална олимпиада по гражданско образование. Тази година проекти са разработили над 700 деца от цялата страна.

Олимпиадата се оказа много успешна за учениците от ОУ,,Христо Никифоров’’- гр. Ловеч. Училището се представи с два проекта ,,Професия и роден град – мечта и идеи’’, презентиран от Моника Иванова от 6 „Б” клас и „Аз имам права. Аз знам своите права” , разработен и защитен от Ива Петкова от 6 „А” клас.

Проектът на Ива Петкова и Иванета Ганчева, преподавател по изобразително изкуство,   се нареди сред първите двадесет . Неговата цел е учениците да знаят своите задължения, да ги научи да изразяват позиция и отстояват правата си.

Екипът Моника Иванова и Полина Георгиева, помощник директор по учебната дейност, заслужено грабна третата награда.

Авторите на проекта успяха да го защитят по интересен начин и да убедят журито , че в края на работата си по проекта:

decanikiforov1305153Учениците от ОУ,,Христо Никифоров’’ще бъдат по- мотивирани, по-амбицирани, по-подготвени и с ясна визия да изберат бъдещата си професия, бъдещото си училище и бъдещото си работно място и то в родния град. Родителите ще проявяват по-голяма загриженост за социалната реализация на своите деца. Нашият град ще израства, ще се модернизира и може би ще се превърне в глобален зелен град, заедно с нас, с нашите мечти и идеи.

Защитавайки проекта , екипът затвърди впечатлението, че училище ,,Христо Никифоров’’ е ценно и предпочитано място за обучение, възпитание и формиране на граждански компетентности.

 

 

 

1 коментар

  1. “Училището се прави не от камъни, учителят прави училището” мъдро е казал патриархът на българската литература Иван Вазов. Точно учители като г-жа Полина Георгиева изграждат съвременния и новаторски облик на българското училище. С чар, ум, голямо сърце и позитивно излъчване се постигат големите успехи. Г-жа Георгиева е пример за подражание на всички свои ученици и млади хора, тръгнали убедително и смело към висините на грамотността и съзиданието, така необходими днес на българите!

Comments are closed.