Без излишни медии и без да бъде обявено официално, днес се е открила изцяло обновена улица в Източната индустриална зона на Ловеч
„С общи усилия реализирахме мечтата на повече от 20 ловешки фирми, които имат тук своите производствени бази. Политиката на държавата и на общината са еднакви – ние правим това, за да развиваме бизнеса, за да има повече работни места, за един по-добър начин на живот за нашите граждани.“
Това е казал кметът Корнелия Маринова при откриването на новата улица „Крайречна“.

Кметът благодари на всички строители, на дружествата ЧЕЗ и специално на ВиК – дружеството, защото се е наложило частично да бъдат положени водопровод и канализация, на фирмите на улицата, които са помогнали за строежа.
На евентуалните критици, които биха казала: „ Голяма работа, направили една улица, която води до никъде“, кметът отговори със специални думи: „Не е така! Тази улица води към успешното развитие на града, към по-добри условия за труд“.
Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет и поръси със светена вода хората и новия обект, като пожела подобни успехи да се множат. На събитието присъстваха двама от заместник-кметовете на общината Цветан Георгиев и Венцислав Христов, инж. Венцислав Дилков, представител на изпълнителя на „Трейс Груп Холд“ АД, Ценко Георгиев, представител на фирмата за строителен надзор „Състейнъбъл Консулт“ ЕООД, ръководителят на обекта от Община Ловеч инж. Атанас Атанасов, представители на общинската администрация, работници от близките предприятия.
От името на фирмите в зоната благодари Полина Минчева, управител на печатница „ИнфоВижън“ – Ловеч. Тя каза, че кметът Корнелия Маринова е превърнала една дългогодишна мечта в реалност и пожела много бъдещи проекти на кметския екип, които да променят града към хубаво.
Първата копка на ул. „Крайречна“ бе направена на 4 март т.г. и няколко месеца по-късно имаме една нова улица. Тя обслужва малки и средни фирми в Източна икономическа зона. По проекта „Подобряване инфраструктурата на градската среда в икономическата зона“ бяха изградени 6740 кв. метра нова пътна настилка от асфалтобетон, две улични ленти, всяка с ширина по 4 метра, 4425 кв. метра нови тротоари с асфалтово покритие, както и отводняване на уличното платно с нови улични оттоци. Изгради се ново и се подмени старото осветление с енергоспестяващо улично осветление. Към прилежащите имоти има подходи с понижен бордюр, нови водопроводни и канализационни отклонения. Монтирана е нова вертикална сигнализация и положена нова хоризонтална маркировка.
С Постановление на Министерски съвет в края на миналата година беше осигурена сумата от 1 500 000 лева за инфраструктура, като за ул. „Крайречна“ бяха отделени 1 390 000 лева.