От Общински съвет Ловеч изпратиха следното съобщение до медиите:

Отдаването на помещения под наем от Община Ловеч не е въпрос на симпатия или антипатия, а става след решение на Общинския съвет. Освен това съответният желаещ все пак трябва да подаде заявление и да попълни необходимите документи. Това става при спазване на всички законови изисквания.

Становището изрази след сесията на 29 август кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод разразилия се дебат.

Дебатът в залата стана след отговора на въпрос на общински съветник, който бе питал предварително какви действия е предприела общината за освобождаване на помещения, ползвани като репетиционни зали от балет „Ралица“.

В хода на разискванията стана ясно, че има два балета с името „Ралица“

Организационната педагогическа форма „Модерен балет Ралица“ е към ЦПЛР – ОДК и се финансира от Община Ловеч. Децата от тази формация ползват предоставената зала по график. Формите, които са към Община Лоивеч, са безплатни и те участват в общинските събития.

На практика част от деца участват и в другата частна форма „Ралица“, където родителите заплащат такса. Това означава, че залата е ползвана досега от частната формация „Ралица“ неправомерно. Залата може да се ползва и от тях, но след решение на Общинския съвет и срещу заплащане.