Уважаема г-жо Кмет

Уважаеми г-н Председател на Общински съвет Ловеч

Уважаеми дами и господа общински съветници

Във връзка с последствията от неясните за обществото решения, относно заплащането на такси за детските градини, най-вече след последното ПЕТДЕСЕТ И ОСМО   заседание на Общински съвет –Ловеч, проведено на 25.01.2019 г., моля да отговорите на два прости въпроса:

  1. Ще плащат ли родителите такси, за ползване на детски ясли и детски градини от техните деца?
  2. Ако да, какви такси и на какво основание?

Всеки един получен отговор, ще бъде своевременно публикуван, с оглед създадената неяснота относно решенията на Общински съвет Ловеч и прилагането им от администрацията.

Надявам се, че по този начин, всички можем да бъдем полезни на гражданите на град Ловеч и ще спомогнем за тяхната информираност. Това писмо е изпратено официално до кмета Корнелия Маринова и до председателя на Общински съвет Ловеч Петър Цолов.

Вашите становища може да изпратите на office@lovechtoday.eu

Павлин Иванов

„Ловеч днес“

20 коментара

  1. А защо да плащаме? 🙂 Не ме бъркат тези 50лв … но няма никаква логика да се плащат … Надали всички,които работят в яслите и градините взимат заплати от тези 50лв … и чудно къде отиват тези пари? Когато зададох този въпрос към уж официалния профил на г-жа кметицата…конкретен отговор не получих … защо ли?

    1. Цвети Симеонова докато сте на етап “детска градина” това Ви е проблема в момента. То на никой за нищо не му се дават. Но съгласете се, че разхвърляни на ден това са смешни пари и не вярвам престоят вкъщи да Ви излиза по-евтин. А като тръгнат на училище ще си ги давате 5-6 лв. на ден “законно”(понеже имаше коментар за тези незаконни 10 лв.) за джобни и ще си спомняте само за хубавите дни в детската градина за 50 лв. на месец. За вариант да се направи нещо за родители, които не работят и са с минимални доходи, а децата им трябва да ходят на градина – ДА! Но за 2 кутии цигари срещу това, което получавате е много шум.

    2. Velislava Dicheva както казах,не са ми проблем тези 50лв. 🙂 а и предпочитам да си стои вкъщи,колкото и “скъпо” да ми излиза.. 😉 поне ми е здрав и не гледам всеки ден майките,на които уж няма кой да им гледа детето,със сополки до брадата,и в същото време висят по кафетата 😉 а и да речем,че се броят на пръсти добрите работници в яслите и градините! И какво получаваш? Единственото, от което съм доволна са добрите госпожи на сина ми в градината! И до тук! 🙂 И повярвайте,когато ,живор и здраве,имам ученик вкъщи,хич няма да тъгувам за тези 50лв от градината 🙂 Въпрос на разбиране,явно!

    3. Цвети Симеонова Вие нали разбирате, че аз не съм изпаднала в депресия за “50-те лв. от градината”. Мисълта ми е, че има и ще има доста по-неоправдани разходи! А “сополки” ще среща цял живот и ако сега може да не ходи на градина заради това, после и в училище и навсякъде ще трябва да се пребори с тях. Затова смятам, че се вълнувате излишно на този етап още повече щом твърдите, че дори не е проблем да не посещавате детски заведения.

  2. Павлине, досега не е известно да има акт на кмета, с който да е върнала решението на съвета. От това, че Корнелия Маринова си другарува с Пепо Цолов, не следва друго законодателство…

    1. Съветниците гласуваха дневен ред с една точка и тя е точно за ново разглеждане на въпросното решение. Защо го гласуваха, трябва да отговорят те. А какво и на кого е известно, нямам идея. Причината да попитам всички: кмет, председател, съветници …е какво се случва според тях с таксите. Нека, ако имат становище, вашите съветници от БСП да го изразят официално и публично. Поканата ми е към всички.

  3. Напълно съм съгласна с това което всички са написали… Да плащам си не ми е натежало толкова, но има едно друго нещо като родители все трябва нещо да плащамр, а като родители защо пък нещо да не получим защо моето да не получава детски надбавки??? Влизала съм в групата 450/500 лв доход и не видиш ли съм богата..
    Да пак казвам ще си плащам но нали и моето дете е родено в България защо да не дадът и на него а само трябва да взимат

  4. Голям спор за 10 лв. на месец!?! За 2 лв. на ден за две закуски и обяд (първо, второ и трето) + отговорност и възпитание за децата! Утре ще почнете да снимате какво ядат ….защо го ядат! Абсурдно е след като в 17.10 ч. вече изнервени майки дърпат децата си покрай детските градини и отиват в близката “бакалия” да купят иначе вредните храни, шоколадче и сокче само и само да млъкнат, плюс кутия цигари за себе си.

  5. Ние навремето си Плащахме Защо сега да не Плащат??

    1. Mitko Ivanov как до сега се плаща и изведнъж след толкова години решиха да не плащат.Същите които наложиха такса 10 лв сега искат да премахнат напълно плащанията.Всичко това е предизборно

  6. Съжалявам, че се намесвам, но темата не е дали трябва или не трябва да се плащат такси. Това вече го реши Общински съвет. Въпросът е, ЩЕ се плаща или НЯМА да се плаща. Причината за питането е юридическата процедура, която води до неясноти за всички. Очаквам официалните отговори, които ще бъдат публикувани незабавно. Целта е, родителите да знаят какво да правят само след няколко дни, когато е времето за плащане на таксите.

  7. Разходите на дете в градина са около 1000(хиляда) лв на мвсец, плащани от националния бюджет!
    Какво плащали родителите?

  8. А защо пък да не плащат? Никой няма да го сбъркат 20-30 лева! В крайна сметка яслите и градините си имат разходи, и трябва да се плаща!

    1. Teodor Radkov Сумата е 50 лв. Със .задължителната таксата от 10 лв. ,която втора сума е незаконна

    2. И защо пък да не се плаща? Ок – 50 да е, откъде иначе да се събират пари? Децата са си на топло, имат учители, имат ядене – защо да е безплатно?

    3. Teodor Radkov е такива като теб ще ни оправят. за децата да се плаща а за затворниците червени килими да и постилат . За затворниците доктор си имат 24 часа , учители, надзиратели, тоя персонал заплати от къде получава или са доброволци сигурно.

    4. Georgi Iliqnov Petkov , аз не коментирам затворниците в случая. Но защо в цяла България да се плаща за градини, а само в Ловеч да е безплатно? А ако си направиш труда малко да помислиш, ще разбереш защо затворниците не плащат.

Comments are closed.