Финалът на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ 2019 се проведе в София, в периода 11-13 април. От близо 90 професионални гимназии, изучаващи автомобилни специалности, до този етап достигнаха седем – ПГТ „Макгахан“ София, ПГТЕ „Хенри Форд“ София, ПГМТ „Цветан Лазаров“ Пловдив, ПГМТТ „Н.Й.Вапцаров“ Ст.Загора, ТПГ „Стамен Панчев“ Ботевград, ПГМТ „Владимир Комаров“ Силистра и ПГМЕТ Ловеч.

Състезанието започна с теоретичен тест за автомонтьори, подготвен от екип на МОН и онлайн тест за водач на МПС, изготвен от ИА „Автомобилна администрация“. Практическите задания за най-добър автомонтьор се проведоха в Учебния център на „Интер Карс България“, снабден с автосервизно оборудване Elring, Bosch, TechnoVectorGroup и Schaeffler. Надпреварата в категорията „Най-добър водач на МПС“  се състоя в ПГТ „Макгахан“, като специален гост бе осемкратният рали шампион Димитър Илиев.

Отборът на ПГМЕТ Ловеч, в състав Петър Петров, Тодор Пенев, Момчил Емилов и Русалин Валентинов с ръководители инж.Димчо Николов и инж.Николай Николаев постигна значими резултати и достойно завоюва второ място – отборно за „Най-добър млад водач на МПС“. Участниците получиха медали, грамоти и подаръци от МОН, Интер Карс, Bosch, Techno Vector Group, Schaeffler и Q-Service.

Състезанието се провежда за 12-та година и до сега ученици от гимназията не са получавали толкова висока оценка за професионалните си постижения. Ръководството и целия колектив на училището изказват своята благодарност не само към възпитаниците си и ръководителите им, но и към местните автосервизи: „Гириди“, „Запад“, Веси Ауто 2015“ и „Автооги“.

1 коментар

  1. Най-добрите!!! С най – добрите преподаватели и инснруктори. Успех момчета и се възползвайте от уменията на инструктора, ще ви е от полза.:-D 😉

Comments are closed.