pojarnaturnir1310132На 18.05.2015 г. на стадион „Чавдар” в гр. Троян, под патронажа на Община Троян, се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди „МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”. Гости на мероприятието бяха началникът на РИО-Ловеч г-н Еленко Начев и заместник-кмета на община Троян г-жа Поля Димова.

Младите огнеборци се състезаваха в дисциплините “Бойно разгръщане от състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”. В надпреварата се включиха пет отбора – от Ловеч, Троян, Тетевен, Ябланица и Луковит.

В крайното класиране на първо място с 1040,6 точки се класира отборът на ОУ „Иван Хаджийски” гр. Троян. Същият отбор на 9 май 2015 г. спечели първо място и купа “Свиленград-2015” на националния турнир по пожароприложен спорт на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” в гр. Свиленград. Отборът – първенец се тренира от Милкана Стефанова Христова ръководител – педагог от ОУ „Иван Хаджийски”и от Мартин Даракчиев – младши инспектор в РСПБЗН-Троян.

Второ място спечелиха състезателите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Ловеч с 1035,65 точки, а трето място с 995,95 точки – СОУ „Георги Бенковски” гр. Тетевен. Четвърти станаха учениците от СОУ “Васил Левски” Ябланица (956,90 точки).

Директорът на РДПБЗН-Ловеч комисар Владимир Кацарски връчи почетен плакет на заместник-кмета на община Троян г-жа Поля Димова за приноса на Община Троян в подготовката и провеждането на състезанието.

Младите огнеборци от ОУ „Иван Хаджийски” гр. Троян ще представят област Ловеч на републиканското състезание, което ще се проведе в курортен комплекс “Слънчев бряг” от 5 до 8 юни 2015 г.