snqg3012142Оранжев код за опасни явления е обявен за събота, 16 януари, за 8 области в страната, съобщават от НИМХ-БАН. Оранжевият код означава, че времето в тези области е опасно заради валежите от сняг и евентуални поледици.

Предупреждението се отнася за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

В други 13 области има жълт код за потенциално опасно време заради валежите и възможност от поледици. Предупреждението се отнася да областите Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Благоевград, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

12 коментара

  1. Предлагам вместо да търсят оправдания да вземат пример от Германия какво трябва да правят.През нощта тук падна малко сняг. Като казвам малко наистина е така -1-2 см. Още рано сутринта,като отивахме на работа видяхме ,че навсякъде почистваха снегорини.По тротоарите минаваха също,но от малките . Много хора от къщите бяха излязли и почистваха тротоара пред тях.На автомагистралата минаваха снегорини.Навсякъде се почистваше усилено и понеже нямаше много сняг снегорините разпръскваха малки камъчета.И това в 6:30 сутринта(в толкова пътувам за работа).Тук просто е невъзможно да има сняг на пътя или тротоара. За всичко е помислено предварително. Не се чака да натрупа сняг и се чудят:” Ами сега какво да правим” .
    Един съвет : Вършете си работата за която ви плащат,но навреме за да не сте отново изненадани.

  2. ЗИМА Е ЖИТАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ТОЗИ СНЯГ ,ЗЕМЯТА Е ЖАДНА ,А НА ЛЯТО РЕЖИМ НА ВОДАТА . ОТ КАДЕ ВОДА СУПЕР Е АКО НАТРУПА 50 СМ СНЯГ

  3. не е толкова страшно – понеже идват събота и неделя. Децата не са на училище, детска градина или ясла… Общувайте с тях ЦЕЛИ два дни! А ако имате лопатки – почистете тротоара пред къщата или блока. Сигурно децата ще се зарадват…

  4. Неее този път няма да са изненадани, а ще им пречим ние, че не сме паркирали според новите правила…

    1. За кривите ракети винаги ще се намери някой виновен.
      Но почистването около домовете е задължително условие за разпознаването на един съвестен и добър гражданин. Независимо дали на боклуци или сняг, не трябва да се чака неволята.

  5. Дано и този път снегът не ни изненада…Не видяхме санкции на фирма Еко Ловеч за миналото “снегопочистване”. Добре пекна да се стопи…

Comments are closed.