oic2012134На 18 декември 2013 година ОИЦ-Ловеч проведе среща, посветена на бъдещата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен разтеж“, 2014-2020, както и добри практики от реализирани проекти в областта на образованието през настоящия програмен период. В срещата взеха участие с учители и родители от от Ресурсен център-Ловеч и ОУ „Проф. Димитър Димов“, представители на Община Ловеч, Областна дирекция „Социално подпомагане“, Центъра за кариерно ориентиране-Ловеч, общински съветници и др.

По време на срещата бяха представени приоритетните оси и инвестиционни приоритети, допустимите бенефициенти и очаквани резултати в резултат на изпълнение на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен разтеж“, 2014-2020. Акцентът беше поставен върху третата приоритетна ос на програмата „Образователна среда за активно социално приобщаване“, която ще даде възможност на образователни институции да кандидатстват с проекти за осъществяването на различни свои образователни идеи и инициативи.

Управителят на ОИЦ-Ловеч, Нели Митева представи и информация за дейността на Центъра, мрежата от 28 информационни центъра в страната и процеса на подготовка на новите Оперативни програми 2014-2020, които се очаква да бъдат одобрени в окончателен вариант в края на годината.

oic2012133Директора на Ресурсен център –Ловеч, Моника Дончева разказа за участието им в проекти, финансирани от ОП РЧР 2007-2013. Тя благодари на всички преподаватели, ученици и родители за положените усилия и постигнатите резултати през годината. Отправени бяха благодарности и за добрата съвместна работа с екипа на ОИЦ-Ловеч и надежда, че тя ще продължи и през новата година.

За финал на срещата децата от Ресурсния център представиха коледно представление по мотиви от „Малкият принц“ на Екзюпери, с което поднесоха своя подарък на всички, които през годината са ги подкрепяли: родители, близки, преподаватели и др.  Срещата завърши с поздравления от страна на присъстващите към прекрасните и талантливи деца, истински малки артисти и тяхната ресурсна учителка Катя Божинова.

1 коментар

  1. уфф пак ли вие , бацили грозни!

Comments are closed.