Само дни след инициативата на БМЧК-Троян, в които се включиха и стояха редом с всички граждани на Троян за да вземат дръвчета от инициативата на Фондация Гората.бг, и които младите червенокръстци засадиха в градинка „Троянка“, която бе облагородена по проект на Български червен кръст в партньорство с община Троян, обновена с пейки и рисувани от доброволците асфалт полагащи бои игри, бе ограбена и почупена!

Идеята на младите червенокръстци бе да облагородят парка с люляк, клен и две дръвчета дъб, което е в полза на гражданите в Троян, а и бе начин да се покаже и грижата на младите хора за опазване на околната среда. Но „добросъвестни граждани“ решиха, че може би не са успели да си вземат достатъчно дръвчета от инициативата на фондацията или е по-лесно просто да изкоренят засадените от червенокръстци дръвчета – клен и дъб, защото няма нужда на обществените места да бъдат засадени! Не знаем!! Ние червенокръстците си задаваме въпроса как да възпитаваме в доброволците и младите хора, с които работим тези хуманни ценности, които е редно да се запазят в бъдещите поколения, след като позорно бе ограбен труда им!

Табелата, която оказва как се играят игрите на площадката е също изкъртена!

Защо? Кому пречеше?

На тази площадка се обучават учащи от всички училища, ползва се от детски градини, институции, млади майки, възрастни хора…тя е за полезни знания на бъдещото поколение и отдих на троянци!

Табелата … ще я по поправим, дървета…ще засадим отново, но обидата, която бе нанесена на младите червенокръстци няма да отмие. Всички знаем приказката за мечката и лошата дума!

Та мили граждани на Троян ние червенокръстците ви молим най-сърдечно опазвайте това, което някой все пак с не малко труд е направил в полза на гражданите. Ценете труда на децата…те са нашето бъдеще!

 Ние вярваме, че чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така и всяка местна общност! Вярваме, че децата са бъдещето ни и ако те са по-информирани и част от активното гражданско общество, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто!“

БЧК Ловеч