От ОДМВР Ловеч съобщават за четири трагични инцидента, случили се на територията на област Ловеч през почивните дни. На 29.07.2018г. след извършени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ-Луковит в землището на община Луковит е намерен труп на 79-годишен мъж от гр. Луковит, като  същият е бил за местно издирване. Незабавно е сформирана дежурна оперативна група, която при извършения оглед не е констатирала следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производтсво по описа на РУ-Луковит. Работата по случая продължава.             

На 27.07.2018 год. в РУ-Ябланица е получен сигнал от 46-годишен мъж от гр. Ябланица, който е намерил трупа на 42-годишен мъж в къща в гр.  Ябланица, с прострелна рана в областта на главата. Сформирана е група, която при извършения оглед е намерила трупа на лицето в една от стаите на втория етаж в посочената къща.В дясната ръка на мъжа е открит пистолет, 2 броя  гилзи и 2 броя проектили, отговарящи за намерения пистолет. От събраните до момента данни, най-вероятно се касае за самопрострелване. Работата по изясняване на случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство  по описа на РУ-Ябланица.

На 28.07.2018 г. в РУ-Тетевен е подаден сигнал от 28-годишна жена от гр.Тетевен за това, че в паянтова постройка за домашни животни близо до дом в гр.Тетевен, е намерен от родители си обесен 25-годишен мъж от гр.Тетевен. На място е изпратена ДОГ и е извършен оглед на местопроизшествието, при който не са установени следи от насилствена смърт. По данни на родителите през 2017 г. същият е правил опит да се обеси но случайно е бил спрян от баща си. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Тетевен.

На 29.07.18г. в РУ Троян е получен сигнал от телефон 112, че в къща в гр. Троян е намерена починала 39-годишна жена  от гр. Троян.  При извършения оглед в присъствието на съдебен лекар не са установени данни за насилствена смърт. Трупът е изпратен за аутопсия в отделение по съдебна медицина в лечебно заведение в град Ловеч По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Троян.