Общо три са училищата от област Ловеч, които тези дни получиха акредитация по програмата „Еразъм +”. Общият брой на кандидатствалите е 51 училища.

Националната агенция за България по администриране на Програма „Еразъм+” – центърът за развитие на човешките ресурси обяви резултатите от селекцията на подадените проектни предложения за Акредитация по Програма „Еразъм+“. Центърът, който администрира, насърчава, консултира, организира и координира участието на страната ни в Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта, даде висока оценка на участието в сектор „Училищно образование“ на 6 училища, като две от тях са от област Ловеч – Профилирана природоматематическа гимназия и Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“. Те получават Еразъм акредитация.

В сектор „Професионално образование и обучение“ акредитация получи Професионална гимназия по механоелектротехника в град Ловеч.

Получената акредитация дава възможност за опростен достъп до възможностите за финансиране по линия на Ключова дейност 1 на програма „Еразъм+“ за периода 2021 – 2027 г., както и се разширяват възможностите за образователната мобилност за учители в сферата на училищното образование с цел обучение и подкрепа на професионалното развитие на учителите.

Основната цел на участието в програмата е достигането на високи и трайни постижения в профилираното и професионално обучение на учениците, което ще гарантира бъдещото им кариерно развитие.