vik309121Общото събрание на акционерите на „ВиК”АД – Ловеч, избра нов Съвет на директорите, съобщи Валентин Гетов, изпълняващ длъжността директор на дирекция „Търговски дружества и държавни предприятия” в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Общото събрание Гетов бе представителят на държавата.
Данаил Събевски, бивш изпълнителен директор на дружеството, и Йордан Досев заменят в Съвета на директорите досегашните членове Тихомир Матеев и Пламен Никифоров. Третият член –  Иван Чулев, остава в съвета.
„С новия избор не правим съществени промени в управленския състав, напротив, затвърждаваме професионалистите да бъдат управленци в дружеството”, допълни Гетов.
В гласуването днес участие не е взел представителят на община Угърчин, тъй като не е бил упълномощен по съответния ред. Решенията за били взети от 67,70  процента от представения капитал.
“ВиК” АД – гр. Ловеч, е водоснабдително акционерно дружество, регистрирано с 51 процента държавно и 49 на сто общинско участие, разпределено между общините Априлци, Летница, Ловеч, Луковит, Угърчин и Ябланица.
По решение на Общото събрание не бе допуснат кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев, тъй като не е бил упълномощен. Той заяви, че ще предложи на Общински съвет – Ловеч, общината да напусне акционерното дружество, ако държавата не преосмисли поведението на своите представители в Общото събрание.