parvicushebenden1509151За първия учебен ден учениците ще бъдат поздравени лично от представители на общината, сочи графикът за всичките 17 учебни звена в общината.

Днес, 12 септември, започва учебната година в Техническия колеж в Ловеч. На тържественото от 10 ч. ще присъства кметът Корнелия Маринова.

На 15 септември, когато стартират занятията в останалите учебни заведения, цялото общинско ръководство ще е сред децата и педагозите. Тогава кметът Маринова ще бъде в 9 ч. в Профилираната природо-математическа гимназия, а после в СУ „Димитър Митев“ в Затвора. Председателят на Общинския съвет Петър Цолов ще бъде в 9 ч. в ОУ „Проф. Димитър Димов“, а от 10 ч. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ на откриването от 10 ч. ще присъства зам.-кметът инж. Цветан Георгиев, който час по-рано ще бъде и в ПГМЕТ.

Зам.-кметът инж. Ивелина Радевска   първо ще посети ОУ „Васил Левски“, а после ще е в училището в Затвора. Зам.-кметът Венцислав Христов в 9,30 ч. е в ОУ „Христо Никифоров“, а след това в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р  Димитър Димов“.

В останалите училища също ще има представители на общината, като за всички първолаци са приготвени специални изненади.