Постоянният състав на Експертния съвет, управляващ Общински фонд „Култура“, обяви прием на проектни предложения за 2024 г. Съветът определи и приоритетите за финансово подпомагане за текущата година: опазване и популяризиране на културното наследство, в това число електронизация на културно-историческите обекти в града; професионално изкуство; знание чрез изкуство; осъществяване на програми и проекти за опазване и популяризиране на движимо културно наследство.

Крайният срок за подаване на предложенията е 30 март .

Общинският фонд „Култура“ подпомага развитието на културата в Община Ловеч, като набира, управлява и разходва средства за провеждане на националната и общинската политика в областта на културата на базата на предварително дефинирани приоритетни области в рамките на една календарна година.

За получаване на средства от Фонда може да кандидатстват културни институти, регистрирани по Закона за развитие и закрила на културата, читалища, регистрирани по Закона за народните читалища, образователни институции, творчески съюзи, както и граждани и групи с индивидуални творчески проекти.

Средствата от Общински фонд „Култура” се предоставят при класиран проект въз основа на сключен договор, като размерът на финансовото подпомагане за проект е не повече от 80 % от общата  стойност на проекта.

За получаване на средства от Фонда кандидатите представят попълнен формуляр за кандидатстване заедно с всички посочени приложения към него.

Документите за кандидатстване се подават в Центъра за услуги и информация на гражданите в Община Ловеч, окомплектовани в оригинал, едно копие на хартиен носител,  едно копие на електронен носител, в запечатан четливо надписан плик.

Правилникът на Общински фонд „Култура“ и необходимите документи за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Ловеч, раздел „Дейности“, „Култура“, Общински фонд „Култура“.