obs2112156Общинските съветници в Ловеч гласуваха възнаграждението на кмета на общината  да бъде 2400 лв. Това се случи  по време на редовното заседание на общинския съвет. Първоначалното предложение беше основната месечна заплата на градоначалника да бъде 2100 лв. Предложението за 2400 лв. дойде от общинския съветник Кирил Гумнеров по време на дебатите за определяне на месечните възнаграждения. Зад това предложение застана и общинския съветник от СДС Георги Митев.
За мен е неприемливо кметът на Община Ловеч да получава по-ниско възнаграждение от кмет на дадена друга община и затова ще подкрепя предложението, аргументира се Митев.

На редовното заседание на общинския съвет бяха гласувани и основните месечни работни заплати на кметовете на кметства. Гласуваните възнаграждения на селските кметове са диференцирани в зависимост от броя жители на кметството.

Така кметовете на кметства с жители от 1001-2500 ще получават заплата от 720 лева. Това са кметовете на селата Александрово, Баховица и Дойренци. Кметовете на кметства, където жителите са от 501 до 1000 ще взимат заплата от 700 лева, а тези с жители от 101 -500 ще получават месечно възнаграждение от 580 лева.

След като ОбС – Ловеч прие размера на възнагражденията, те влизат в сила от първи април тази година.