hram1508121Да се осигури финансиране в размер на 30 хил. лв за довършителни работи на катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч чрез актуализация на бюджета на община Ловеч реши на заседанието си на 24 юли общинският съвет. Това стана по предложение на кмета Минчо Казанджиев, до когото, както и до председателя на общинския съвет, е изпратена молба от Ловчанския митрополит Гавриил. Молбата на владиката бе за дарение в размер на 50 хил. лв.

Средствата са необходими за завършване на вертикалната планировка и изцяло външния вид на храма. От митрополията се надяват в края на лятото да бъде осветено и да се открие първото ниво на храма, където ще има църква, голям салон, помещение за кръщаване на възрастни, музей, библиотека, кът за деца, кухня и трапезария.

Общо отпуснатитедосега средства от община Ловеч за новия катедрален храм са 90 хил. лв.

3 коментара

  1. Началник! Я вземи припомни по първоначален проект този сатанински храм колко мангизи трябваше да струва а до сега колко са дарени? Ако не е партийна тайна на всичките БКП-та по всички земни кълбета де.

  2. А дали ще доживеем да видим тема със заглавие “Общинският съвет одобри финансиране с 30 хил. лв на Драматичен театър Ловеч”.

    1. Невъзможно! В османския съюз на Европейските комунистически републики с тлъсти суми и редовно се финансират страдащи от комунистическо полудяване.

Comments are closed.