madlena307131Общинският съвет в Тетевен взе мерки за подобряване на градския транспорт, съобщи за “Ловеч днес” Председателят му д-р Мадлена Бояджиева . На юлското редовно заседание на общинския съвет всички присъстващи 17 съветници от 6 политически партии единодушно възложиха на кмета на общината да сключи споразумение за подобряване на градския транспорт с управителя на обслужващата фирма “ВИС – Автотранспорт” ЕООД.

Съгласно споразумението превозвачът трябва да закупи два автобуса, които отговарят на изискванията на закона – единият – до края на м. август, а другият – до края на м. декември тази година; да спазва разписанието за градски транспорт. При неизпълнение на тези задължения, договорът му ще бъде прекратен.

Поради занижения контрол на предлаганата услуга от администрацията, съгласно двустранния договор между кмета на общината и транспортната фирма, според споразумението започват периодични проверки, в които ще участва и председателят на постоянната комисия по транспорт, търговия и услуги към общински съвет.

Проблемът в градския транспорт не е от днес, нито от вчера и не бива да бъде търпян повече, категорична е Д-р Мадлена Бояджиева, Председател на ОбС.

Ние – представителите на изпълнителната и законодателна местна власт сме длъжни на хората. И затова заедно вземаме конкретни мерки.