obs2112151С гласовете на общинските съветници от БСП и на двама независими  съветници в деловодството на Общинския съвет в Ловеч е внесено  в петък следобед, 27.05.2016 г., искане за свикване на извънредно заседание.

Като единствена тема се сочи   отмяна на обявената обществена поръчка “Приготвяне и доставка на храна в готов вид за деца от 0 до 3 години и от 3 до 7 години, посещаващи детските заведения на територията на община Ловеч”.

Това е същото искане, което издигна по-рано Местната гражданска инициатива (МГИ), с която общината води диалог. На практика  общинските съветници на БСП с тази извънредна сесия изземат инициативата на гражданите и я политизират, както не веднъж са правили досега.

По същото време, на 27.05.2016 г., е входирана и подписката на МГИ в структуриран електронен вид, както е законовото изискване.  Подписката  веднага е изпратена от председателя на Общински съвет – Ловеч, за проверка в  териториалното звено на ГРАО.

14 коментара

  1. Общинските съветници от БСП били против кетъринга, откога или бързо забравиха, че именно тяхна беше идеята през 2014г. Именно те започнаха тази безумна идея и по-същия отвратителен начин преговаряха с родителите, сега се правят на опозиция, това е грозно лицемерие. Моделът Казанджиев, успешно се повтаря от модела Маринова, нищо ново, системата си е същата.

  2. Циркът, отново отваря врати ,в Ловеч! Предлагам заседанието да бъде предавано пряко по националната телевизия ,за да могат жителите на градове като Бургас ,София,Пазарджик и др ,да разберат какви завършени идиоти и кретени са ,да прилагат този нКоментари:

  3. “С гласовете на общинските съветници от БСП и на двама независими съветници в деловодството на Общинския съвет в Ловеч е внесено в петък следобед, 27.05.2016 г.Коментари:

    1. Георги, ти пак четеш избирателно. Повод за думите ми е изречението, че БСП политизират събитието. Това не е вярно. Това е изопачаване на истината. На мен ми писна да слушам как едните са по-лоши от другите, при положение, че и за едните, и за другите правилата не важат. Важи само единия ПР и как да направим черното-бяло. Човекът Павлин Иванов аз уважавах като човек-идеолог с огромни амбиции да изгони “лошите” и да направи града по-добър за живеене. Но човекът Павлин Иванов липсва напоследък и то по теми, по които е стоял начело преди. Надявам се да съм била достатъчна ясна за теб, Георги, ти явно обичаш да се вживяваш в ролята на обществен защитник. Но един съвет: защитавай каузи, а не хора. Хората се променят 😉

    2. Здравей,Цветослава.Опазил ме Господ да се вживявам в каквато и да е роля,как ли пък не на обществен защитник.Аз съм си обикновен човек ,който би защитил всяко нещо ,което е хубаво за Ловеч .Ако добре си спомняш ,когато в първите дни ти беше избрана за общински съветник и тук започнаха всякакви глупави критики към теб,аз бях един от първите хора ,които призоваха да се даде шанс ,на един млад човек и че не може да се критикува някой ,който още нищо не е направил.Аз защитавам човека Павлин Иванов ,защото имам огромното щастие и привилегия да нерека този човек ,свой приятел.Той не е “лакей”,той никога не е бил член на партия, и най -важното за мен е ,че той е един идеалист ,който наистина се старае да промени Ловеч.За мен е пълна загадка защо отричаш това ,при положение ,че съм сигурен ,че човек като теб си дава достатъчно добра сметка за това,което той прави.А кой политизира и кой не ,си е тема на дебат на вас съветниците.Безспорен факт е,че извънредната сесия на ОС се свиква с подписите на 9 общински съветници от Бсп и вашите два подписа ,като независими общиснки съветници!По красноречиво не знам как може да се поднесе ,тази информация!

    3. Аз не мисля, че този разговор трябва да продължи. Фундаменталните ни виждания по всички въпроси ни пречат да стигнем до обща истина. Приятна вечер.

    4. Георги Тодоров един ден ще бъдеш родител. Какво ти е мнението по въпроса с храненето в детските градини. При контролът, който община Ловеч е прилагала и прилага по възложени вече поръчки, ти би ли подкрепил мнението на ръководството и, че кетъринга е по-добрия вариант

    5. Здравейте,г-жо Герганова ,както може би правилно отбеляза Цвети ,по-добре да прекратим спора,с вас имаме генерални различия, за това как разбираме гражданската активност.Ще си спестя мнението ,не защото нямам позиция ,а защото ще влезем в поредния безмислен спор ,от който никой няма нужда.Искам просто да ви попитам,като член на инициативния комитет прави ли сте справка дали това ,което се предалага като начин на изхранване ,е прилагано на други места в България и респективно ,дали е дало положителни или отрицателни резултати?И в заключение разбирам че е полезно за тезата,която защитавате ,да повтаряте думата кетъринг ,но това което е като предложение ,няма нищо общо с това понятие!

    6. Казвал съм го на Цвети,казвам го и на вас ,ако някога започнете начинание ,което ще спомогне Ловеч да е един по-хубав град ,повярвайте ми аз ще съм първия ,който ще ви подкрепи!В политическа демагогия ,обаче аз не участвам!

  4. Е, кога е публикувал правилен информационен текст този партиен лакей? Нали трябва да политизира и опорочи всичко!!!

  5. В петък следобед(27.05.2016г.), с подпис на НЕзависимият общински съветник Цветослава Димитрова(вече Банева), напусналият герб от гражданска квота Заверджиев и още девет общински съветници, бе внесено искане за извънредно заседание.Коментари:

  6. На практика, Павлине, отново изопачаваш нещата…не мога да повярвам просто какво чета…На практика аз и Данчо Заверджиев сме в инициативния комитет. За да има извънредно заседание трябват 11 подписа.Коментари:

Comments are closed.