Общинският лидер на БСП в Ловеч Мария Лилова е поръчителят на песента „Мотел“ на Азис, която ученик на Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги изпя на 15 септември. Самата тя е направила и пуснала и клипа, който светкавично обиколи фейсбук и възмути стотици хора.

Това е активно мероприятие, с което се цели уронване на доброто име на училището и хвърляне на петно върху целия град, коментира възмутено Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч и общински ръководител на ПП ГЕРБ. Тя е категорична, че това е направено умишлено, за да се провали първият учебен ден в Ловеч и резултатът е на лице.

Грубата манипулация е извършена час след приключване на тържественото откриване на новата учебна година, когато и учителите, и учениците са били вече в класните стаи. При все този факт това не променя общата картина – пошлост и злонамереност са диктували желанието на общинския лидер на БСП, който по професия е социален педагог, да пожелае не друга, а точно тази песен на Азис. При това в присъствието на нейните ученици от Помощното училище „Васил Левски“, с които тя е била гост на тържеството. Лично е заснела видеото и лично го е разпространила.

Макар Лилова да призна деянието си и да се извини, остава много ясно фактът, че се пренебрегва значението и силата на 15 септември – първият учебен ден, при това от един учител в държавна институция. Няма да коментираме музикалните предпочитания на общинският лидер на БСП в Ловеч, тя може да слуша каквато си иска музика в дома си, но да прави това пред своите възпитаници, в двора на училище, а и след това да разпространява клипа в социалната мрежа е не просто проява на лош вкус, а престъпление и грозна обида към хилядите учители в страната, към децата и младите хора, които трябва да възпитава с личен пример.

Преди всичко обаче, това е съзнателно хвърлено огромно петно върху Ловеч, града, където звучи „Върви, народе възродени“, а не чалга и долнопробна музика и където ревниво се пазят традициите.

 

32 коментара

  1. Пак не можах да разбера. Как са били учениците в час след като песента я пее ученик и има маса слушатели? Ама карай сега. Те управниците ни все истината казват все мислят за благото на държавата. Ми да са и живи и здрави избирателите на тази дето са я направили лидер.

  2. Да видим сега г-жа Нинова ще действа ли като батБойко да я махне от редиците на БСП тъй като е срам и позор за нейната партия!!!!!!

  3. А защо не напишете нещо за инициативата на Г-жа Поляна Петрова и на родителите и децата, които възторжено приеха идеята и се окичиха на първия учебен ден с народни шевици от ловешкия край!

  4. Мноооого комунистически курви в този град бееее

  5. Активно мероприятие, груба манипулация, пошлост и злонамереност,… Не прекалява ли кмета или се цели отклоняване на вниманието от ситуацията в Слънце? Вече да се чуди човек кое е по-отвратително в случката – самият акт или партийните реакции/вкл. и липсата на такива/ на видните ловешки педагози, опозиционери и управленци. Засрамете се, че подминахте проблемът в Слънце и не написахте ред за него. Явно Азис ви е по-важен от най-малките жители на града. Ама то едно е да препечатваш удобна общинска информация, а съвсем друго е да напишеш нещо по наболял проблем. Резилът не е по-малък

    1. Права си, Емилия. защото случаят с “Мотела” е само с емоционален привкус, а в “Слънце” – с икономически. Тази бутафорна партийна декларация стреля по два заека едновременно- отклоняване на вниманието от тежки социални проблеми като болницата и детската градина, от една страна, и политически пиар във връзка със започналата вече подготовка на ГЕРБ за предстоящите местни избори, от друга. Та те така, казано на ловешки герберски диалект… 😀

    2. Аз се намирам далеко но те подкрепям Емилия Герганова! Ти просто разсъждаваш, Целта е да се забрави за проблема с детска градина Слънце!

    3. Толкова сте права в случая! Като печеливш лотариен билет го развяха и продължават да го развяват това 15 секундно клипче някои хора. И им се получава засега.. Успешно замаскираха миризмата от едно половинчасово видео от “г-жа Христовата градина”.

  6. Вместо да пишат тези глупави, пошли, грозни, отмъстителни, съвсем безсмислени декларации, които не са нищо друго освен черен политически пиар, Корнелия Маринова и сие от кметския и партийния екипи да се опитат да направят нещо реално добро за образованието в Ловеч, ако все още искат де … Защо със същата енергия и ярост не написахте декларация за умиращата ни болница и не използвахте тая шумотевица около ПГИТУ да я огласите по медиите, като ви беше дадена възможност за изява?! Лицемери недни!! Статията, която горещо препоръчвам да прочетете/ дори ви умолявам да го направите!/ дава ВСИЧКИ отговори на всички проблеми в образованието – и нашето тук най-паче: http://baricada.org/2017/06/15/uvolnete-uchitelite/ 🙁

  7. Ценка Цанкова много си права! Тя Лилова си ги обича мангитата от край време.докато се плаща на брой няма да се промени нищо, а що се отнася за името на училището аз съм завършила там икономика след 7 клас и да ти кажа нивото беше доста добро

  8. Ot dogodina balgarskiq hum da e na azis. Nqma nikav problem to veche nqma balgari da vi eba vav tapanarite

  9. Ей,счупихте се от глупости.Не виждам какво лошо има един ученик да покаже таланта си.Хубаво-не харесвате Азис,и аз не го харесвам,но вечер повечето от вас катят гъзаретте и кършат снаги,при Пацо в Илит.Някой помисли ли че момчето вместо,(както повечето на неговата възраст)да има жена,и поне две деца,е още в класната стая и продължава образованието си.Интересно ми е какви коментари щяхте да бълвате,ако примерно беше изпълнил на Раммщайн-pussy,или „кой ти гу тури…”,на черно фередже.Факт е че унас образователната система е под всякаква критика,отпадат произведения на Български литературни гений,за да учат децата ни за шизофренични герой борещи се с мелници,и изопачаващи историята ни факти,за да се нагодят по американските стандарти.Да,истина е че момчето е талантливо,и изпълнява еднакво добре и фолк,и поп-фолк,и поп,но също така пее отлично и народни песни.Интересно ми е колко от вас критикуващите бяхте на 11.09.17г.пред народното събрание(защото аз бях там)…..

    1. Ами дайте да го наградим, че няма жена и деца и пее “Мотел” на 15-ти септември в УЧИЛИЩЕ, НА МИКРОФОН, и в квартала се е чувало, ама иначе ” о не, то всички са били в класните стаи”.Пълни глупости! Стига сте оправдавали циганията и то в неподходящо време !!!!!! Може да вихрят снаги, но в дискотеката.Там всеки ще си танцува каквото му е кеф.

  10. Абе всчки са чули , техниката е на входа, стаите – отгоре. Кой знай как са се забавлявали, сега го превърнахте в политически скандал. Каквато системата, такава и общината, такива и училищата . Докато съществуват делегираните бюджети и се плаща за бройка идиот, ще е пълно с такива. Сами си ги създадохте! Сега си пускайте статии, коккото щете, за да убедите хората , че града не е на ръба на тотален срив. Продължавайте на карате учителите от тези не чак толкова “желани” училища да ходят по махалите и да събират циганетата, щото трябва да има класове, субсидии, щат и т.н., пък после се възмущавайте! На какво? На собствения си гений? Било училище с традиции. Да де, ама какви :). Айде да не казвам как “превеждаха” съкращението КБУ още от мое време…..

    1. Напротив !! Училище с традиции и ценности е.
      И в цялата програма не е имало нещо такова !
      А и това отпред не са учители,всички бяха по стаите да приветстват новите попълнения на училището !
      Ако обичате вече да не създавате мнение по тая тема като не сте били там! И не знаете нищо ,Вие сте хора без работа които следите само жълтата преса и знаете само да плюете имиджа на някой нищо повече ! Нямате право да съдите!!!

    2. Алекс А. Потресаваща неграмотност! Първо научете правописа, а после давайте мнения!

    3. Къде ми намерихте грешките ? Ако мога да попитам ?

    4. ТрадициИ, коИто следите, имиДЖА, точки, запетайки, ала бала… “да не създавате мнение” wtf?!

    5. Като сте толкова образовани и като толкова много ви интересува тази тема защо не се потрудихте да разберете каква е истината защо бързате да плюете

    6. Sara Valenti “Wtf” от българския език ли е,че тук се правят на умни ?

    7. Ивайло Митков Ку**и, бъдете учтиви :). Твойто не го знаех. Явно доста трактовки има на “традициите”

Comments are closed.