Абитуриентите и санитарните мерки по време на техните срещи в ресторантите бяха сред основните теми на заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч, проведено на 15 юни сутринта. Оказа се, че една група завършващи ученици от Ловеч вече са провели такава среща в Троян, съобщи кметът Корнелия Маринова. Направени са заявки за бъдещи събирания в част от ловешките ресторанти.
По този повод бяха припомнени основните правила от заповед № 331/12.06.2020 на здравния министър Кирил Ананиев. А именно – в ресторантите да има разстояние по 1.5 м между масите, на тях да сядат не повече от четирима и т.н. От РЗИ и останалите институции ще провеждат перманентен контрол за това дали се спазват тези изисквания.
Община Ловеч засега няма да отваря вратите на клубовете за пенсионери и за инвалиди, съобщи зам.-кметът Венцислав Христов. Причината е, че възрастните хора са най-рисковата група. Обмисля се на следващ етап да се разреши използването им, но без групови събирания.
Засега не падат и ограниченията за общинския кооперативен пазар в сряда в Ловеч, който остава в рамките на вътрешното пространство.