„Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, която акцентира върху връзката на човека с природата, която прави живота ни възможен. По време на инициативата милиони хора от целия свят изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, показвайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

На 23 март Община Троян ще отбележи „Часът на Земята“ с концерт на свещи, който носи името „Жива вода“. Публиката ще има възможност да се наслади на изключителни авторски композиции в оригинален акустичен звук, както и да се срещне с възстановена по артефакти лира. В концерта участие ще вземат арфистката Елица Александрова и цигуларят Венцислав Василев.

 Елица Александрова е композитор и звуков дизайнер, музикален продуцент, пианист, арфист и педагог с повече от 20 години опит в работа по различни музикални проекти.

Венцислав Василев е солист цигулар в оркестъра на Софийска Филхармония. Негови композиции озвучават театрални представления, интерактивни спектакли и пърформънси.

Като дует Венцислав Василев и Елица Александрова имат десетки участия в музикално-поетични пърформънси, изложби и концерти из цялата страна. Те са част от екипа на Арт формация „Орфика“ – група професионалисти от различни сфери на изкуството, търсещи съвременното звучене и прочит на древните форми и начини на изразяване чрез музика.

Началото на инициативата стартира в 20.30 часа, когато ще започне и концертът на свещи на площад „Възраждане“.

 

Каним всички жители и гости на града да съпреживеят тази емоция!