На 20 декември в гр. Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2017“ и „Работодател на годината 2017 – с принос към младежката заетост“. Церемонията се провежда за първи път на територията на общината, а основната й цел бе да се даде публично признание за качеството на туристическите услуги в сферата на хотелиерството, както и да се мотивират фирмите активно да се включат в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат в родното си място.

На мероприятието, провело се в заседателната за на ОбС – Тетевен, присъстваха кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметовете Тони Стоев, Борис Врабевски и Свилен Русинов, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, директор на дирекция „Специализирана администрация“ – Валентина Николаева, директор на дирекция „Бюро по труда“, гр. Тетевен Христо Христов, общински съветници, представители на местни фирми и туристическия бизнес, директори на училища и др.

Кметът на Община Тетевен отправи приветствие към всички в залата и каза, че Общината е протегнала ръка на бизнеса и винаги е на разположение да окаже необходимото съдействие и подкрепа. Тя добави, че е изключително радостна от провеждането на инициативата, която показва, че Община Тетевен не е безразлична както към туристическия бранш, така и към местните фирми и работодатели. Д-р Бояджиева завърши своето слово с пожелания за приятни мигове през идващите празници.

Думите на кмета бяха подкрепени от изказването на г-н Христо Христов – директор на дирекция „Бюро по труда“, гр. Тетевен, който каза следното: „Връчването на тези годишни награди със сигурност доказва, че Общината е съпричастна към създаването на благоприятна и подкрепяща среда за качествено образование и професионална реализация на младите хора. Това е и поредното събитие в тази посока, което доказва цялостен стремеж за изпълнение на поставените цели пред управленския екип“. Той добави, че е уверен в продължаването на ползотворното сътрудничество между Община Тетевен и оглавяваната от него дирекция.

След това се премина към награждаването. Наградите за „Работодател на годината 2017 – с принос към младежката заетост“ връчи кметът на Тетевен, като на първо място бе класирана фирма „КАМАКС” ООД. Втората награда получи фирма „Калинел“ ЕООД, която работи в гр. Тетевен от месец септември 2017г. и вече има разкрити 67 работни места. Трето място зае АРТЕ ИТАЛИАНА.

Номинацията за „Хотелиер на годината 2017“ включваше две подкатегории – „Хотели“ и „Къщи за гости / самостоятелни стаи“. Отличията в подкатегория „Хотели“ бяха връчени от зам.-кмета Тони Стоев. Първа награда спечели – Парк Хотел „Св. Екатерина“, с. Рибарица, втори остана хотел „Олимп“, гр. Тетевен, а третата награда получи хотел „Здравец“, гр. Тетевен.

Зам.-кметът Борис Врабевски награди печелившите във втората подкатегория „Къщи за гости / самостоятелни стаи“. Тук първото място бе отредено за ЦОАО „Дебелариум Мефисто“, с. Рибарица, следван от къща за гости вила „Червен“, а третата позиция се присъди на къща за гости „Цветанови двори“.

Д-р Мадлена Бояджиева връчи грамота на Валентина Николаева – директор на дирекция „Специализирана администрация“, при Община Тетевен за приноса й към укрепване и поддържане на добра комуникация, ползотворно партньорство и сътрудничество между местния бизнес, туристическия бранш и Община Тетевен.

Присъстващи се обединиха в подкрепа на събитието и призоваха то да се превърне в традиционно. Наградените благодариха за получените отличия и отправиха пожелания за  едно бъдещо разрастване и процъфтяване на бизнеса, което да допринесе за откриването на все повече работни места. Спечелилите първите три позиции от двете номинации получиха грамоти и плакети, а за доброто настроение на присъстващите бе организирана развлекателна програма от Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Тетевен и детска градина „Незабравка“.