Готова е програмата на Община Ловеч за 18 юли 2021 г., неделя, когато отбелязваме 184 години от рождението на Васил Левски. По традиция в този ден признателните поколения отдават почит към делото и живота на великия българин.

Гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в двора на Къкринското ханчe е от 10.00 часа. От 10:30 ч. в салона на НЧ „Васил Левски-1924 г.“ – с. Къкрина, ще бъде прожектиран документалният филм „Прослава на Левски“ (1922 г.). Това е най-старият филм-хроника, заснет от Христо Константинов, за откриването на Къкринското ханче като музей.

След това от 17:30 ч. в Ловеч в храм „Успение Богородично“ ще има панихида за Апостола. От 18:00 ч. е гражданското поклонение пред паметника на Васил Левски в град Ловеч. Веднага след него от 18:30 ч. в близкия музей „Васил Левски“ ще бъде изнесен музикално-поетичен спектакъл, посветен на 184 г. от рождението на Васил Левски. В него поети от страната, както и местни творци, ще рецитират свои стихове за Апостола, а изпълнители ще изпълнят песни по темата. Проектът е на Милен Тотев.