Павлин Иванов

Все пак, Община Ловеч стартира процедури по обществени поръчки за спорния ремонт на Младежки дом в Ловеч. Администрацията е обявила две поръчки. Едната е за строително монтажни работи и е на стойност 3 392 463,33 лв. без ДДС, другата е за строителен надзор и е на стойност 50 000 лв.

Ето какво ще се извършва според публичните данни. По първата поръчка на стойност 3 392 463,33 лв. без ДДС:

„Извършване на СМР за преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“

„Извършване на СМР за преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“.
В резултат ще се изпълни цялостна реконструкция на старата сграда на Младежкия дом без да се променя обемът й и ще се преустрои, като се внедрят няколко различни по функция и характер зони. Всяка една от тях ще функционира напълно самостоятелно с отделен вход и изход, авариен достъп , захранване и оборудване.
Инвестиционният проект предвижда изграждане на нова В и К мрежа и електрозахранване, за всяка една отделна зона, нова ОВК инсталация, осигуряване на достъпна среда, видеонаблюдение, както и необходимите изисквания за функционирането на трезор, фондохранилища, лаборатории. Необходимо е усилване на греди и колони, предвижда се почистване на корозирала армировка, премахване на стени и направа на корава заместваща рамкова конструкция. Трябва да се изградят нови стълби, рампи, да се монтира асансьорна платформа с една остъклена стена на шахтата и платформи на полунива. Съществуващата мозаечна настилка да се почисти и където е необходимо да се възстанови.
Необходимо е да се изгради изцяло нова противопожарна инсталация, отговаряща на изискванията на НАРЕДБА № Iз-1971 от 29.10.2009 г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар. Предвидено е заземление на главните ел. табла, фасадно осветление, СОТ система, аудио-оповестителна система и видеонаблюдение.
За отопление и охлаждане на помещенията е предвидено да се монтират климатични системи на директно изпарение с фреон, вътрешни тела тип „конзола“, високостенни и таванни върешни климатични тела, като някои от тях са за скрит монтаж.
Предвижда се монтаж на самостоятелни вентилационни камери с вградена термопомпа тип „економайзер“, които не ползват топло/ студоносител от външен енргоизточник.
Предвидените по фасадите строително монтажни работи са свързани с почистване на фасадната каменна облицовка, направа на нова дървена обшивка по еркери и отвори предвидени за затваряне, подмяна на съществуващата метална дограма с нова по спецификация, зазиждане на част от отворите по фасадата и направа на нови.
РЗП 5 342,59 м2

Краен срок за подаване на оферти: 05 апр 2021 (пон), 23:59

 

По втората поръчка на стойност 50 000 лв. без ДДС:

„Осъществяване на строителен надзор съгласно чл.168, ал.2 ЗУТ по проект: „Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч“

Осъществяване на строителен надзор и изготвяне на технически паспорт за „Преустройство и цялостна реконструкция на сградата на Младежки дом“, местонахождение АИР „Вароша“, пл. „Тодор Кирков“ № 1, гр. Ловеч.
С изпълнението ще се обезпечи законосъобразното изпълнение на строителството, чрез Строителен надзор при реализацията на инвестиционният проект, с което ще се гарантира качеството и точното отчитане на количеството на СМР.
Изпълнителят на услугата ще има задължения, произтичащи от ЗУТ и в съответствие с всички други нормативни актове, регламентиращи особеностите и задълженията в дейността му с оглед спецификата на строителството при реализацията на проекта.
РЗП на обекта е 5342,59 кв.м. Обектът е трета категория.

Краен срок за подаване: 12 апр 2021 (пон), 23:59