Община Ловеч се присъединява  към инициативата  „21 септември –  Европейски ден без загинали на пътя“.  Тя ще се проведе на територията на цяла Европа на 21 септември, четвъртък. Акцията е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

Данните сочат, че ежедневно 70 души губят живота си при пътни инциденти в Европа, като от тях двама са в нашата страна.  Денят 21 септември трябва да е с нула жертви на пътя и ще премине под девиза „Намали скоростта! Спаси животи!“

В този ден е необходимо да обединим усилията си всички ни, които сме участници в движението , да бъдем по-толерантни,  и отговорни,  да спазваме правилата за движение по пътищата и всеки с поведението си да допринесе към общата цел – един ден без жертви при пътно-транспортни произшествия, се казва в посланието на организаторите.

Ако всеки поне малко промени поведението си на пътя в посока сигурност, заедно можем да спасим нечий човешки живот. Затова подкрепата на всеки участник е решаваща, добавят от Община Ловеч.

Организатори на инициативата са Европейска мрежа на службите на пътна полиция, Министерството на вътрешни работи и Главна дирекция „Национална полиция“ – Отдел „Пътна полиция“.