snqgbahovica2510142На работно съвещание при кмета Минчо Казанджиев, съвместно с представители на сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция на МВР в Ловеч и отдел „СКОРС“ към общината, бе решено да се отправи препоръка към пътуващите в посока Горан и Владиня да използват обходни маршрути. Причината – снегонавяванията по тези пътища, затрудняващи движението на автомобилите. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Препоръката е за Горан да се минава през Умаревци, а за Владиня през Дойренци – Дренов.

Друг проблемен участък от общинската пътна мрежа заради снегонавяванията е пътят Деветаки – Брестово, временно затворен за движение. Тук обходните маршрути са за Деветаки – през Умаревци и Йоглав, и за Брестово – през Къкрина.

Иначе общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия. В момента снегопочистващата фирма работи навсякъде, в ход са 11 машини. В града се чисти от седем автомобила.

Кметът е в постоянни контакти с ведомствата и фирмите, отговарящи за поддържането, зимното снегопочистване и експлоатацията на мрежи и съоръжения в общината, и с общинския съвет по сигурността. Вода и телефони има навсякъде, в Ловеч няма абонати с прекъснато газоподаване.

Без ток тази сутрин останаха селата Скобелево, Изворче, Баховица, Лисец и Славяни. Електрозахранването е възстановено в Скобелево и Изворче и в част от Лисец, там, както и в Баховица и Славяни продължава работата по отстраняване на авариите.

6 коментара

  1. Щом при този сняг ще се затварят пътища, явно е, че другарчетата не са очаквали да идва зима!

  2. Къде сте бе мързеливи общинарчета, комунета и цървени тролчета ? Кой да почисти снега?

  3. Има навявания 2 метра преспи има на Плевенската граница !!!!

  4. То с тия 11 машини почистващи снега извън града сме си за никъде.

  5. Чак толкова ли сняг натрупа че вече и пътищата затварят????

  6. Препоръчвам на общината и отговорните за почистването на улиците служби да си свършат работата!

Comments are closed.