praznik905129Конкурс за концепция за провеждане на събития от Културния календар за 2013 г. обявява община Ловеч. В надпреварата може да се включат културни институти, читалища, училища, граждански и неправителствени организации, неформални общности и физически лица.

Търси се концепция за тържественото честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, отбелязването на 826-годишнината от сключването на примирие между България и Византия и поставяне началото на Втората българска държава – 25-28 юни, 18 юли – 176 години от рождението на Васил Левски, 22 август – 136 години от Освобождението на Ловеч и установяване на местно управление, 6 септември – 128 години от Съединението на България, 22 септември – 105 години от обявяването на Независимостта на България, 1 ноември – Ден на народните будители, и Коледно-Новогодишните тържества, конкурси и празници – 16-23 декември.

Идеята е да бъде насърчено участието на културните институти, творческите организации, неформалните общности и физическите лица в организирането на културните събития. Да се разнообрази съдържателният аспект на самите събития. Да се включат създатели и разпространители на културни продукти в оформянето на културния облик на Ловеч.

Всеки кандидат за участие в конкурса трябва да подаде придружително писмо до кмета на общината (по образец) и проектен фиш. В писмото се посочва събитието, за което се кандидатства, а в проектния фиш се описва подробно концепцията, тя трябва да е съобразена с предвидените средства в Календара на културните събития на община Ловеч за 2013 г., определя се и проектобюджет.

Предложенията ще бъдат оценявани от комисия, включваща представители на културни институти, читалища, училища, НПО. Най-добрата концепция ще бъде наградена и осъществена от автора й със съдействието на община Ловеч.

Предложения се приемат до 30 април 2013 г. в Центъра за информация и услуги на гражданите на хартиен носител в запечатан плик с изписано името на кандидата и събитието, за което кандидатства, или на e-mail: obshtina@lovech.bg.

3 коментара

  1. ДОБРЕ, ДОБРЕ Община Ловеч…
    Търсете своите съграждани те са и можещи и полезни!

  2. Защо Община Ловеч разделя на своя и чужда анкетата за определяне на най добрите спортисти на града? Да не би до 2005 г. да се е провеждала анкетата на някой друг чужд на Ловеч град – тази анкета не беше ли тогава на Ловешкия спорт. Защо делите тази проява като някаква до 2005 г. и след тази година като ваша? Не е ли срамно това? Как може да се разделя нещо, което е едно и също! Какъв е проблемът да се обявява коя поред традиционна анкета се провежда, вместо всяка година да ставаме свидетели на формулировката традиционната анкета на общината от 2005 г. насам, която спортните журналисти провеждат от 1994 г. Смешно е това господа общински служители!!! Предстои тази година юбилейното 20 поред издание на анкетата на Ловешкия спорт съхранена с много усилия и труд преди въпросната 2005 г., когато общината включи проявата в календара си. Сега е доста по лесно с готов бюджет да се обявяват резултатите, но в онези години беше трудното да се съхрани това събитие на града. Затова молбата ни е да зачитате случвалото се и да фиксирате вече фактите от историята на анкетата, а не да правите деление ВСЕ ПАК ЛОВЕЧ Е ЕДИН, А ВИЕ ГО РАЗДЕЛЯТЕ? Още повече, че спортът е социален феномен и затова го развивайте, налагайте традициите, ценете труда и обединявайте гражданството!

    Ето и всички победители по години в тази анкета на град Ловеч

    1994 г. – Емил Цанев /футбол/
    1995 г. – Кирил Баровски /хандбал/ и Михаил Беров /борба св.стил/
    1996 г. – Пламен Цочев /самбо/
    1997 г. и 1998 г. – Стойчо Стоилов /футбол/
    1999 г. – Алтин Хаджи /футбол/
    2000 г. – Васил Тодоров /борба/
    2001 г. – Зоран Янкович /футбол/
    2002 г. и 2003 г. – Росен Кирилов /футбол/
    2004 г. – обявена е 10 -ка на най добрите спортисти на град Ловеч без да бъде определен победител
    2005 г. – Витомир Вутов /футбол/
    2006 г. – Живко Желев /футбол/
    2007 г. – Анатолий Гуйдя /борба св. стил/
    2008 г. – Ивелин Попов /футбол/
    2009 г. – Радостин Кишишев /футбол/
    2010 г. – Христо Маринов /борба кл.стил/
    2011 г. – Елис Гури /борба кл. стил/
    2012 г. – Георги Миланов /футбол/

  3. Нещо разумно и логично, което го искахме като агенция Глори БГ /основатели на нетрадиционния конкурс за красота Мис Глори БГ – Славната България, обединяващ култура, история, фолклор и красота и създаден в прослава на античната Ловешка крепост/. Още тогава писахме редица писма до вечния кмет на Ловеч с молба за концепции и стратегии на събитията желаещи да бъдат включвани в културния календар на града, но отговори не получихме – може би защото не живеем в демократично общество или управлението на града не бе тогава демократично и прозрачно. Въпреки не изпълнението на договорните отношения от страна на Община Ловеч конкурсът се проведе с огромен интерес и отразяване на национални медии през 2007 и 2008 г. Абсолютната незаинтересованост към тази проява от страна на кметската институция, нежеланието да се разгледат вижданията на творците желаещи да творят и развиват неща свързани с прославата на родния град изгони много надарени и талантливи хора от красивия ни град…

Comments are closed.