Обявени бяха наградите на Община Ловеч за бизнесмен и инвеститор на 2018 г. Това стана по време на тържествения прием на кмета по повод 11 май – Денят на Ловеч и на нашите духовни покровители Светите братя Кирил и Методий, който бе в ресторант „Ловеч“ на 11 май 2019 г.
Домакин на тържествения прием бе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която в приветствието си подчерта изключителната роля на предприемачите.
Наградата „Инвеститор на годината” се присъжда за направени инвестиции през миналата година. Отличието – статуетка и грамота, отиде при „Месокомбинат – Ловеч“ АД заради направени най-много инвестиции за изминалата 2018 година. Кметът ги връчи на Румен Андреев, изпълнителен директор на „Месокомбинат – Ловеч“ АД.
Ето и останалите носителите на наградите за 2018 година в три категории – малки, среднииголеми предприятия:
„Бизнесмен на годината“ за „Възраждане Касис“ ООД в лицето на Георги Ботев Генов и Цветан Ботев Генов, на „Матев- Млекопродукт“ ЕООД за Владимир Цвятков Матев и за„Феникс Инверс“ ООД в лицето на Михаил Михайлов.
Поощрителни награди към категория „Инвеститор на годината“ за развитие на бизнес средата бяха дадени на Аделин Дермански, управител на фирма „Мелиса“ ООД гр. Ловеч, и на Лазарин Дочев, управител на фирма „Велга“ ООД –гр. Ловеч.
Наградите бяха връчени от представители на ръководството на общината.