От Община Ловеч разпространиха следното съобщение, което ви представям без никаква редакторска намеса:

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова иска да се види лично с тримата младежи, които вандалски обърнаха и разсипаха съдържанието на 17 бр. кошчета за отпадъци в централната градска част в нощта срещу 2 април т.г. и замърсиха центъра на града. Искам да ги попитам така ли щяха да се отнасят, ако това беше тяхно лично имущество, каза кметът. Както е известно, централната градска част на Ловеч е току-що ремонтирана по проект и в нея са вложени милиони лева средства.

Кметът има информация, че през въпросната нощ тримата хулигани, на видима възраст 21 -23 години, са били в не трезво състояние. За броени минути след полунощ те са обърнали и изсипали на земята съдържанието на кошчетата. Някои от тях бяха и смачкани.

Според чл. 15 на Наредба №1 на Община Ловеч при нарушения от този вид на физически лица се налага глоба от 300 до 1000 лв. Следва съставяне на Акт за установявана на административно нарушение (АУАН) по Наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата. На това основание на нарушителите ще бъде издадено наказателно постановление.

Припомняме, че на 1 април т.г. Община Ловеч състави акт АУАН по Наредбата № 1 на лицето А. С. А. (58 г.) от кв. „Дръстене“ в Ловеч.

20 коментара

  1. Много правилен ход! Трябва лично да ги пита, след това и по един обществено полезен труд да ударят, ако е възможно… То са го обърнали на бащиния.

    1. Krasimir Kerezof лошото е, че има много такива подобни ситуации с представители от тези възрасти, което означава, че нищо хубаво не идва …

    2. Късно е, чадо! Родителите вече са достатъчно наказани. По тази твоя логика трябва да се глобят родителите и на кметската задруга за многобройните й видими золуми, ама не би!

  2. еххх учителко любима…Някакво друго желание имате ли????

    1. Петко Иванов не се шегувайте така , защотото някой наистина ще си помисли , че сте вие , а то реално не е така…

    2. Е нищо,поне някой ще понесе последтствията,за хората това е важно

    3. Не може без вина да се понасят чужди последствия

    4. Gloriq Georgieva може може, само погледни американската съдебна система

  3. Аааа разбрахме, явно кошчетата са лично имущество на кметицата.

    1. Krasimir Kerezof , ами ако се окаже, че тримата нехраникметовци са бивши възпитаници на кметицата, ко пра’им тогава?!

    2. Pavlina Gesheva… Дебелата пи арка ще им направи обща снимка

    1. Малко преди изборите. Ще има и снимки, разбира се.

Comments are closed.