Община Ловеч кандидатства по Проект “Обучения и заетост КОМПОНЕНТ II на Агенция по заетостта по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщи на пресконференция на 28 август кметът Корнелия Маринова.
Целта на Компонент ІІ  по проект “Обучения и заетост” е интегриране на  неактивни и безработни лица с трайни увреждания на възраст над 29 г. (навършили 30 години), регистрирани в дирекции „Бюро по труда“ към Агенция по заетостта.

Одобрена е подадената от Община Ловеч заявка за 37 работни места в град Ловеч и населените места Слатина, Пресяка, Смочан, Радювене, Владиня, Баховица, Соколово, Дренов, Малиново, Скобелево, Къкрина, Лисец, Йоглав. Имаме готовност да се подаде втора заявка в рамките на проекта, при наличие на желаещи за наемане на работа.

По проекта ще бъдат наети лица, за които органите на медицинската експертиза са установили  степен на трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане 50 и над 50 %. С проекта се обезпечава заетост на пълно или непълно работно време за срок от 24 месеца. Същите трябва да са регистрирани в бюрото по труда.

В момента протича процесът по насочване на лица, отговарящи на изискванията на проекта от Бюрото по труда, като основно лицата ще извършват по-леки почистващи и хигиенизиращи дейности и административни дейности.

След приключване на насочването, кандидатурите ще бъдат изпратени повторно за преглед, като при одобрение ще бъдат назначени за срок от две години на работа.

С това продължава политиката на Община Ловеч на социална ангажираност и подаваме ръка на хората с увреждания да се чувстват пълноценни и полезни, чрез приобщаване към нашият екип.