На 7 януари, четвъртък, в кабинета на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова се проведе работна среща с представители на Съюза на българските автомобилисти. Присъстваха Цветан Георгиев, заместник-кмет на Община Ловеч, Светослав Кръстев, председател на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА и Валентина Янкова, председател на СБА – Ловеч, която е и общински съветник.

Кметът на общината изрази съжаление, че от две години СБА не е съорганизтор на традиционния рали-крос в с. Баховица, който е и кръг от Националния шампионат по рали-крос. Гостите, като се съгласиха с факта, че е важно местният клон на СБА да е част от организацията, се ангажираха да се предприемат действия в тази посока съвместно с председателя на СБА.

Обсъдена бе и възможността да се поднови дейността на клуба по приложно колоездене към ЦПЛР – ОДК Ловеч с методическата помощ на СБА.

Ежедневно нашите усилия са насочени към опазване на живота и здравето на децата ни, тяхната безопасност по улиците и въобще като цяло тяхната сигурност. За това ще се радвам да работим заедно и да развиваме техните знания и умения, заяви кметът Корнелия Маринова.

По време на срещата Валентина Янкова получи почетния знак на СБА по случай 60 годишния юбилей, с който я удостоява Управителният съвет на Съюза на българските автомобилисти. Желанието на ръководството на СБА бе това да се случи в присъствието на кмета на Общината и в тържествената обстановка, която придава този кабинет, затова използвам днешната ни среща да връча това отличие, каза в заключение Светослав Кръстев.