Община Ловеч е удостоена със „Златен приз” – „За разработване и утвърждаване на комплексен туристически продукт”. Това стана на 15. 02.2019 г. следобед на специално тържество в „Интер експо център” в София. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на градската администрация.

Отличието бе връчено на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Кметът Корнелия Маринова благодари за признанието и подчерта, че наградата е ценно отличие, защото се присъжда от най-добрите специалисти в бранша.

„Нашата цел е Ловеч да е незаобиколим град в маршрутите на туристите, да бъде гостоприемен, да предлагаме разнообразни и съвременни възможности за отдих и туризъм. Стремим се Ловеч да остава в спомените на всеки, който го е посетил. И да поиска пак да се върне“, каза още Корнелия Маринова.

Списанието „Туризъм и отдих” връчва за тринадесети път своите „Златни призове” за 2018 г. на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България.

Награждаването бе част от провеждащата се XXXVI-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА експо” (14 -16 февруари).

На борсата Община Ловеч участва със специален щанд, който представя туристическите възможности на общината. Кметът Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов посетиха ловешкия щанд и разговаряха с посетителите.