bebeta907131Община Ловеч е изплатила на родителите с новородени бебета като еднократна финансова помощ обща сума в размер на 5500 лева за първите шест месеца на годината.

Това става със заповед на кмета Корнелия Маринова, като само през последния месец децата са били 11.  Общият брой на допуснатите до помощта, която е в размер на 100 лева, е 53 семейства с едно дете и едно семейство с близнаци.

Отпускането на еднократна финансова помощ става по „Правила за реда и условията за отпускане на еднократна финансова помощ за всяко новородено дете на територията на Община Ловеч“.  Правилата са приети с решение на Общинския съвет и целят стимулиране на младите семейства към по-висока раждаемост. Условията включват изискването родителите да имат настоящ адрес в Ловеч (а не постоянен адрес), както и детето да е родено в МБАЛ – Ловеч, а не в друга болница.

12 коментара

  1. Лелелеееее много платила тази Община.Сега 3 месеца само това ще афишират. Смешници!В края на месец декември да покажат хонорарите си ,които ще вземат.Нагли до безбожие.

  2. Te ne gi i davat teq proslovyti 100lv chakash meseci i nakraq edno pismo ot kmeticata

  3. Boje…. I kakvo trqbva da napravim da rakoplqska me na kmeta , kolko po 5500 kradat I se gushat sus pari , zasramete se be I staga ste govorete za cigani te zashtoto Bulgarite opravlqvat Balgariq te ni ograbiha

  4. Ми тя много платила 🙂 да са живи и здрави децата и родителите им те ще си ги отгледат и без тези смешни суми. Уникална община

  5. Това е помощ за посещаемост на АГ отделинието в нашата болница,а не за новородените….

    1. Тъжно е парадирането с тези помощи,които предимно отиват при ромите.Друг град няма с такова изискване като нашия.Навсякъде условие за получаване на такава помощ е жителство на родителите в даденото населено място.

Comments are closed.