Община Ловеч изгради безплатен достъп до интернет в три нови зони в града със спечелен ваучер от инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Новина съобщи на пресконференция на 30 декември кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

С безплатен високоскоростен безжичен достъп до интернет вече са Ловешка средновековна крепост; Парк „Стратеш” и Зоопарк, както и Централна градска част (пространството пред театъра и читалището).

По-рано Община Ловеч участва успешно и спечели ваучер в конкурса по инициативата за безплатен високоскоростен безжичен достъп до интернет на обществени места в целия Европейски съюз WiFi4EU. Европейската комисия, чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA), и Община Ловеч подписаха на 11.06.2019 г. споразумение за предоставяне на ваучер на стойност 15 000 евро

Община Ловеч до момента предоставя безплатен високоскоростен безжичен достъп до интернет на обществени места като пл. „Т. Кирков”, Покрит мост и пл. „Екзарх Йосиф I”, като по статистика предоставеният интернет се ползва почти на пълен капацитет.

Община Ловеч предоставя безплатен високоскоростен интернет и в 28 населени места на общината. Възможността е осигурена на обществени места, основно на централните площади в населените места, в близост до кметствата и читалищата.