Община Ловеч даде награда на италианския архитект Франческо Сабатини (Италия) на финала на престижното 15-о издание на „Интерарх“ 2018 (14 -16 май).  Наградата връчи главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков. Поради по-ранно отпътуване на автора наградата пое  арх. Сузана Нобили (Италия). Тя ще отнесе картината „Старата баня“ от ловешкия художник Валентин Узунов, заедно с рекламни материали за Ловеч, до адресата в Италия.

По време на събитието се извърши смяна на президентите на академията, като нашият акад. Георги Стоилов (89 г.)  предаде поста на арх. Амедео Скиатарела (Италия). Той благодари на досегашния президент арх. Георги Стоилов за значимата му дейност до момента.

Триеналето  ИНТЕРАРХ 2018  е форум на Международната академия на архитектурата, придружен с изложби и лекции на специалисти от България, Полша, Китай, Италия, Малайзия, Турция, Русия, Мексико, Германия, Малта, Грузия, Индия, Мексико, Япония, САЩ, Словакия и Сърбия.

Главният архитект на Община Ловеч арх. Минчо Петков припомня, че е бил студент по време на първото издание на „Интерарх“ 1981. През всичките тези години до днес форумът продължава да привлича интереса на специалисти, общественици  и студенти.

Програмата на ИНТЕРАРХ 2018 включва и архитектурни изложби и изложби-конкурси, като изложба-конкурс на архитектурни проекти и реализации, УАСГ, изложба-конкурс на студентски проекти, УАСГ, изложба-конкурс на архитектурни книги и списания (публикувани след 2010 г.), УАСГ.

3 коментара

  1. Награда от община се дава за свършено добро дело в полза на всички живеещи в нея. Награденият какво конкретно и най-вече видимо е направил за архитектурата на нашия град?

Comments are closed.