Община Ловеч благодари за поредното дарение, този път от страна на фирма „Ромпетрол България“ ЕАД, която предостави карта за гориво в размер на 500 л. „Това е споделеното желание да подкрепим работещите на “бойното поле”, които оказват подкрепа на най-уязвимите лица в условията на борбата срещу коронавируса“, се казва в писмото, подписано от кмета Корнелия Маринова.

Безвъзмездно предоставеното гориво ще се използва  за зареждане на моторните превозни средства на доброволците, които  са ангажирани с доставката на храна и лекарства за възрастни, самотно живеещи и нуждаещи се хора.

Изказват се благодарности и на екипа на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за съдействието помощта да достигне по-бързо на точното място. Помощта е приета с приемо-предавателен протокол за безналична карта за гориво в размер на 500 л. от Община Ловеч.

„Ромпетрол България“ дарява общо 10 500 литра гориво в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от Covid 19. Дарението е осигурено чрез Националния логистично-координационен щаб и се координира от Националното сдружение на общините в Република България.

Безналични карти за разплащане във всички обекти на „Ромпетрол България“ са предоставени на 21 общини – областни градове, на чиято територия има бензиностанции на компанията /с изключение на Столична община/. Така по равни части получават общините Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.