“Заставам пред вас, за да споделя какво сме записали в нашата програма, какви идеи имаме, за да постигнем промени в развитието на всички сектори от живота на общината и то така, че това да се почувства от хората.” С тези думи кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова започна представянето си пред жителите на село Лисец, дошли на предизборната среща. Според нея – общинското управление трябва да има една добре структурирана администрация, в която да има хора, които знаят, могат и добре работят в интерес на гражданите – това, което сега липсва в управлението, което е непрозрачно, общината сякаш е в друго измерение, далеч от проблемите на хората.

“Затова като човек, роден и израсъл в Ловеч, не мога да се примиря с това, което в момента представлява градът ни, а и останалите селища в общината. Има общини, които изглеждат по коренно различен начин – в тях има деца, фирми, работа, добра  среда за живот, допълни Радина Банкова. – Трябва да променим управлението, дошло е време за това и ние трябва здраво да се захванем, да инвестираме в хората, които ще работят в здравеопазването, образованието, икономиката.

Държавата е абдикирала от проблема с болницата, но трябва да се потърсят възможности да не се затварят повече отделения, да привлечем млади специалисти, на които да предоставим стипендии и жилища, безплатни детски градини за децата им, за да останат на работа тук. Не бива да забравяме и това, че след няколко години магистрала “Хемус” ще мине през територията на общината. Затова от сега трябва да се мисли, да се осигурят терени общинска собственост за развитието на индустриални зони. Задължително трябва да се отдели внимание на туризма, който пък ще допринесе за създаването на малки фирми за услуги, които ще осигурят работа на много хора”, сподели още Радина Банкова.

Пред своите съселяни кандидатът за кмет на Лисец от Коалиция “БСП за България” Веселин Боев представи най – важните идеи за развитието на селото от своята програма – изследване качествата на питейната вода на всеки три месеца, създаване на охрана за собствеността на хората, търсенето на възможности за използването на затворени вече обществени сгради като училището и пощата, което може да донесе приходи на селото, настояване пред общината за отделянето на повече средства за ремонт на инфраструктурата.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“