lovechobshtina103121Община Ловеч разработи Програма за закрила и развитие на културните институти за периода 2014-2020 г. Тя вече мина на обществено обсъждане в началото на септември, предстои разглеждане и приемане от общинския съвет. Това съобщи вчера на пресконференция зам.-кметът Пламен Петков.

Програмата е изготвена на базата на анализ на актуалното състояние на културата в общината. Анализът включва сграден фонд на културните институти и читалищата, основните им дейности и други дейности по културата. Изготвен е въз основа на годишни отчети и информации, предоставени от директори и ръководители на културните институти, за периода 2008-2012 г. Програмата визира проблемите в областта на културата, поставя целите и конкретните дейности за постигането им.

Пет са формулираните основни цели. Те са обновяване и развитие на инфраструктурата като основа за функциониране на културните институти в общината, подобряване и поддържане на материално-техническата база; опазване и популяризиране на културното наследство; образование чрез култура и изкуство, насърчаване на четенето, привличане на младежките публики; създаване на финансови средства за стимулиране на културата; реализиране на проекти по оперативни програми на Европейския съюз в дългосрочен план.

Същевременно тази година в община Ловеч бе преосмислено изготвянето на Културния календар, обяви още Петков. Разработени са нови правила за финансиране на дейности и събития, чрез които се поставиха нови цели, принципи и приоритети на календара.

Събитията и дейностите в него вече се включват и финансират изцяло на конкурсен принцип. Допустими кандидати са читалищата и културните институти.

1 коментар

  1. И откакто въведоа кодовете, все апокалиптични събития около назе, все едно тоа свет е от вчера и никоги не е виждал ни студ, ни жега. Аре у лево бе, баклюци. Ше ни ментосвате виа, че бил едикъв си код, а кода ние си го знааме, че е червено от тамън 1945 година нанасам. Еги и онаа дЪщера на червен убиец и леля на рецидивис се фукняви сеги, че била преизбрана да лочи на копанкята, наречена юнеско, все едно ние страдаме от алцхаймер и сме забраиле котилцето им прогнило откъде иде.
    Куманистът не е човек. Куманистът е високоорганизиран белтък с протичащи в него физикохимични реакции и електромагнитни импулси. Разполага с вегетативна нервна система, както и с реснички и камшичета, външно наподобява обикновен човек, но това е камуфлаж. Куманистът сърце и душа не притежава. Вместо сърце има помпа за кръв, а вместо душа има кухина, напълнена със слама като градинско чучело. И тава не съм си го измислил язе, а им го е заложил тейният програмис, оня боклучак Маркс. Всичките ни политици днеска са програмирани и кодирани. Болен Сайдеров пак се омазал до плешките, тоа път у центъра на Брюксел – така е програмиран. Съселя Мухин е програмиран да говори за „социална ангажираност“. Сеги ше ви преведем кво значи таа словесна диария – че му дреме за назе, бедните. Дреме му на очилцата педераски. Некой знае ли от вазе кво е личното богатство на Съселя, Доган, Боци, Гоце? Социално ангажираните биороботи. Програмирани да ни разкатаат фамилията. Да ни закопат.
    А видехте ли какъв вой се изви, като пущиа видеото на неква необразована пача по Бибиси3, тва е нещо като Канал3? И всички ревът за „евтиния алкохол“, „лошата реклама“ и други глупости – нито алкохолът е евтин, нито има лоша реклама. Алкохолът се разрежда толкова, че в десет шота текили, струващи къде 12 лева, има алкохолни молекули колкото у една бира. И никой не обръна фнимание как Дулито у краа на филма жали за орките с каруците, че живеяли у катунье и не биле ентегрирани… Да доде Дулито у неко село, проревало от орките, и да попита своите сънародници ингилизи, заселили се лекомислено у същото село, кво сметат по вапроса за ентеграцията. Щото язе имам извесни наблюдениа. Арчи (от съображения за конфиденциалност променям името) е родом от Лутън, града на Дулито, и е у 9 клас у момента, я съм му класен по стечение на обстоятелствата. Живее с майкя си и баща си, пияндета ингилизки, у едно село, пълно с орки. Орките се гаврат с него вече шеста година. Арчи приказва отлично български, ма не може да пише ни на български, ни на ингилиз. Мангафите му се чеплезат по най-гадни начини. Оняденка един му повтори петнаесе пъти айде фащай си пътя накъде Англия. Тоа двуметров стокилограмов младеж не издръжа накраа и се обръна: „Барай ми жезъла бе, боклук!“ Тава беха точните думи. Арчи са го ентегрирале. Така ше ентегрират целиа цивилизован свет. Ако не вервате, проверете им раждаемостта. Отишла една учителка у маалата да се срещне с родителите на едно цигане. Пред коптора им видело некви черни дечурлиа да си играат и ги попитала за едикойси. Ааа, рекло некво шестгодишно, сеги не може да влазаш, мама и тате се ебават. Та тия се ебават, па ние чекаме да светнат ламбите. Дулито да снима таа реалност, а? Ма не са такиви заповедите.
    Представете си, че следващото управление ше бъде у ръцете на Дудуков и Робева… Натегат ората, почнале са вече кампанията, ше замотаат главите на суеверния българин, ше се укикерат и те на клоня… На суеверната младеж вече са успеле да й бръкнат у здравето, 18 процента от подфръкачите, имащи право да гласуват, но по-млади от 30, сакат да се връне на власт не некой друг, а ТиДжей. Ше излезне от гроба. Почнале са Дудуков и Робева да го подготвят за излазаньето му. Ше го реставрират напълно, ше го съшиат новиа Франкенщайн от парцале и дреб и ше ни го пущат да ни поуправлява па той малкочко. Като начало почнаа да предлагат баклюците неосъществими идеи като връщаньето на казармата. Не че е лоша. Ама у колонизираната ни дръжавица е не-осъществима. Фръгат прах и дигат пушилка. Сеир да става, риба да се лови.
    http://offnews.bg/index.php/251212/nikolaj-fenerski-kod-surosinkyav-na-tseplenki

Comments are closed.