На срещата с жителите на малкото село Абланица кандидатът за кмет на община Ловеч Радина Банкова, издигната от инициативен комитет и номинирана от Коалиция “БСП за България” представи идеите си за работата на един успешен кмет. Според нея, когато човек се е реализирал в професията си, натрупал е достатъчно опит и знания, идва време да се обърне към обществото и да направи нещо добро за хората. “Така се чувствам аз, бизнесът ми е успешен, подготвена съм да се захвана и с друга работа, кандидатирайки се за кмет”, каза госпожа Банкова.

“През последните четири години от управлението на общинската администрация проблемите на гражданите са оставени настрана, отделните професионално групи са били напълно противопоставяни” – заяви Радина Банкова. От икономическа гледна точка според проучване от преди няколко дни  Ловеч е на последно място от областните градове в страната.

Нещата според нея са още по – катастрофални в селата от общината, където живеят повечето възрастни хора, една голяма част от тях напълно самотни. Липсват комунални услуги – сметосъбирането не е общинска дейност, а се извършва от външна фирма, която минава през отделните селища на две или на три седмици веднъж. По селата липсва канализация, в много от тях има проблем и с питейната вода.

“Много неща в управлението на общината трябва да се променят и това можем да направим заедно – допълни Радина Банкова. – Нито един проблем на хората не трябва да остава нерешен с оправданието, че в бюджета няма пари. Кметът трябва да е мениджър, да има добре подбран екип, с който да работи, вслушвайки се в съветите и сигналите на гражданите и подпомаган от съответната група общински съветници, която го подкрепя.”

Според жителите на селото, те като възрастни хора имат проблеми с липсата на медицинско лице в Абланица, срещат трудности и при посещенията си в болницата в Ловеч, в която остават на работа все по – малко лекари. По думите на Радина Банкова болницата, която в момента е оставена на самотек, трябва да се преструктурира, да се търсят възможности на млади лекари да се осигуряват стипендии, за да остават на работа в Ловеч.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“