Текущите ремонти в община Ловеч вървят с нормални темпове, някои вече са приключили, съобщи на пресконференция заместник-кметът Даниел Колев. Готови са улиците „Харманска“ и „Княз Имеретински“ в Ловеч. Продължават дейностите по улици „Клокотница“ и „Тодор Каблешков“. Започва ремонт със студена смес на улици в ЖК „Здравец“ и на ул. „Могилата“. Ремонтите се извършват от „Пътстрой-Ловеч“ ЕООД по обществена поръчка на стойност 525 582 лв. По план ще се извърши рехабилитация на още 20 други улици в града и населените места на общината. Дейностите стартираха на 1 август, а срокът за изпълнение е 120 дни.
Завърши ремонтът на 1600 м от път LOV 1067. Това е отсечката от кръговото на ул. „Баховско шосе“ през кв. „Продимчец“ до пътя Ловеч – Скобелево. Изпълнител е фирма „Виастрой“ АД. Договорът с тази фирма е за 52 дни, а стойността на ремонтите 269 150 лв.
Предстои възлагане на ремонта на ул.„Янтра“ в кв. „Гозница“, както и на улиците „Александър Батемберг“ и „Никола Петков“ в Ловеч.
В момента върви планов ремонт на Детската кухня в Ловеч, който се извършва след издадени предписания на контролните органи. Прави се изолация и ремонт на тавана на работните помещения, подменят се част от прозорците, които не са сменяни досега. Дейностите ще приключат до 20 август. Детската кухня се намира в квартал „Здравец“ и отговаря на нужните изисквания, като разполага със складови помещения за всички хранителни продукти, които се съхраняват там. Ежедневно се приготвят 98 порции храна за деца от детските ясли в Ловеч, както и още 166 порции за деца извън яслите.
За около 20 хил. лв. е стойността на обществената поръчка за изпълнение на ремонта на Дома за стари хора в село Сливек. В момента общински служители от „Комунални дейности“ извършват неотложни дейности по подмяна на бойлер, част от електрическата инсталация, предпазители и елтабла, без да се нарушава функционирането на социалното заведение. Очакванията са бързо да протече и процедурата по избор на изпълнител, за да приключат навреме дейностите, предписани от РЗИ. Така сградата ще придобие по-уютен вид за нейните потребители, подчерта заместник-кметът.
Спешният ремонт на вътрешната част на Покрития мост продължава. Служителите на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към община Ловеч свалиха елементи, които представляват опасност за преминаващите хора. Почистени са трегерите, ще започне възстановяване на мазилката с изолация и шпакловка, за да се възстанови първоначалния вид. Действията не засягат конструктивната част на съоръжението. Магазините и другите заведения на моста продължават да работят.
Община Ловеч се извинява на жителите и гостите на града за причинените неудобства в разгара на летния сезон

1 коментар

  1. Тъпаци общински, закърпете дупките от ромпетрол към бабаковец

Comments are closed.