Великденски базар ще организира всяко училище, член на Обществено-консултативния съвет по училищни политики към областния управител. Това съобщава в доклад за дейността през изминалите два месеца до инж. Светослав Славчев председателят на Съвета Йохан Георгиев. Набраните средства от базара ще бъдат използвани за подпомагане и реализиране на младежки инициативи.

Сред другото, което предстои, е отличаване на най-активния ученически съвет. Вече е сформирана комисията, която да оцени постъпилите заявки за участие в конкурса,  целта е да бъде стимулирана активността на ученическите съвети и младежкото лидерство.

Междувременно бе проведена друга успешна инициатива – ученически обмен в Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч. Участваха ученици и учители от всички представени в Съвета училища, както и представители на Регионалното управление на образованието и областната администрация. По време на обмена гостите имаха възможност да се запознаят със STEM центъра в Математическата и да споделят опит и добри практики в интегрирана учебна среда.

Обществено-консултативният съвет по училищни политики към областния управител бе учреден през октомври м. г. по инициатива на председателя на ученическия съвет при СУ “Георги Бенковски” – Тетевен, Йохан Георгиев, който и бе избран за председател. Младежката организация е демократична, нерелигиозна и политически независима. Изграждането й е в отговор на нуждата от обединяване, демократизиране и уреждане на отношенията между представители на образователни институции в областта за осъществяване на взаимодействие между тях и публичната власт, както и за ефективно решаване на младежки проблеми.