Обществено-консултативният съвет по училищни политики към Областния управител на област Ловеч, обяви победителите от фотоконкурса „Усмивка, пролет, живот, природа“. Конкурсът привлече участие от 22 ученици от територията на област Ловеч, като 13 от тях бяха обявени за победители.

В битка за първото място се изправи ученикът от ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ в Троян, Калоян Кирилов, с последователите му Цветомира Стефанова от ППМГ – Ловеч на второ място и Елена Стилиянова от ПГСС „Сергей Румянцев“ – Луковит на трето място.

Конкурсът имаше за цел да провокира участниците да уловят есенцията на пролетта чрез фотографии, свързани с усмивка, пролет, живот и природа, като право на участие имаха всички ученици и млади хора до 29-годишна възраст, които живеят и учат на територията на област Ловеч.

Според регламента за провеждането на конкурса, първите трима победители ще бъдат наградени, както и първите десетима участници, получили висок резултат на своите снимки. Сред тях са Сунай Борисов, Толга Кяшифов, Тодор Петков, Руско Геров и Емили Луканова от ПГМЕТ „Академик Ангел Балевски“ в град Троян, Боян Маринов от НПГГСД „Сава Младенов“ в град Тетевен, Цветелина Ковачева от НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Троян, Михаела Милева от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, Елиза Ангелова от НПГ по КТС в Правец и Симона Пеева от ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ в Правец.

Награждаването ще се проведе на 27 март 2024 година в Областна администрация Ловеч.

„Темата, по която работиха участниците в конкурса, е толкова приятна, че не съм изненадан от големия интерес. Слънчевото настроение, усмивките, пролетните цветя, позитивната нагласа струят от всяка една фотография. И зареждат с положителна енергия толкова много хора. Поздравявам победителите, както и всички участници в конкурса. Постигнахме целта да внесем цвят и усмивки в ежедневието ни, дори за кратко. Заслужаваше си!“, коментира областният управител Виктор Стойчев.