mikc209131На 28 aвгуст 2013 г. за втори пореден път се проведе обучение на тема „Младежки инициативи и проекти”, организирано от Младежки информационно-консултантски център Ловеч, към сдружение “Екомисия 21 век”. В обучението участваха 16 младежи, сред които ученици от ловешки училища и студенти. То бе водено от  г-жа Нели Митева, управител на Областен информационен център Ловеч. Целта на обучението бе участниците да получат повече информация за мадежките инициативи и жизнения цикъл, през който преминава един проект.

Основните акценти  бяха свързани с въздействието на инициативата, какво ще произведе тя и какви са външните фактори и рискове на една инициатива. Чрез интерактивните методи учасниците възприеха по-лесно информацията. Всички разбраха за елементите на “жизнения цикъл” на управление на проекта. Те бяха разделени на екипи, всеки от който имаше за задача да даде отговор на основните въпроси свързани със съставянето на проект. Накрая на обучението всеки участник описа с една дума как се е чувствал –                                                             „невероятно”,”прекрасно”,”забавно”,”страхотно”, „в приятелска обстановка”,”добре”,”поучително” и т.н. .

 

Мнения на учасниците:

Христелина Христова – “Радвам се,че имах възможност да участвам в това обучение. За мене беше изключително полезно, забавно и поучително.”

Йорданка Йорданова – “Личо за мен е вид алтернатива за подобряване на методите на обучение.”

Виктория Константинова – „Преди всичко бих искала да благодаря за възмойността да участвам,з а мене беше интересно да се запозная с млади хора и да работя с екип.“

 

Обучението се проведе в рамките на проект ”Младежки информационно-консултантски център Ловеч”, финансиран по Национална програма за младежта от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.