Уважаеми общински съветници,
Обръщаме се към Вас във връзка с провеждането на редовното Ви заседание, насрочено за 26 юни 2018 г. и предстоящата Ви работа.
Няма как да затворим очи и да приемем,че двама общински съветници, получиха различни обвинения от компетентните органи.
Случая със съветничката Йовка Тодорова, която е с наложена мярка за неотклонение задържане под стража, сам по себе си решава въпроса с неприсъствие на същата в работата на Общински съвет Ловеч.

Деянието, за което са й повдигнати обвинения, не е свързано пряко с дейността на Община Ловеч, но безспорно, уронва името на Общински съвет Ловеч и на град Ловеч пред цялата страна.
Друг е обаче случая с подсъдимия общинския съветник от БСП Минчо Казанджиев.
За първи път бивш кмет беше обвинен от Прокуратурата, а днес вече е и подсъдим по дело в Специализирания наказателен съд.
Още повече, че по случая с ловешкото влакче от страна на Община Ловеч има заведено дело във Варненския съд за разваляне на сделката и възстановяване на сумата за закупуването му.
Напълно ясно и неоспоримо доказано е, че влакчето е непригодно за ползване целите на проекта, за който е закупено. Щетите от това са факт! На Община Ловеч вече беше наложена финансова корекция в размер на 307 571.33 лв. във връзка с проверката на проекта с т.нар. „атракционно влакче“.

Важно е да отбележим, че това не е първата такава щета предизвикана от управлението на бившия кмет.
В хода на предизборната кампания преди две и половина години и в началото на това управление, СДС ясно е заявявало, че се бори за премахването на модела на управление Казанджиев и тежките щети от него.
Днес обвинението срещу бившия кмет е факт и доказва правотата на нашите констатации.
Последователни в действията си, ние от СДС заявяваме, че след случилите се събития и факти, е невъзможно повече присъствието на Казанджиев в работата на Общински съвет Ловеч.
Присъствието на подсъдимият бивш кмет Минчо Казанджиев в Общински съвет Ловеч не само уронва престижа на най-висшия орган на местно самоуправление, но и ще създаде тежка атмосфера на работа, както и загуба на доверие сред гражданите на община Ловеч, които са делегирали права на своите избраници.
Най-големия дефицит на съвременното българско общество е липсата на справедливост!
Трябва всички общински съветници да проявят нетърпимост към поведението на оправдание на подобни случаи и пренебрегването им.
Трябва в поведението си всеки съветник да покрие европейския стандарт в подобни случаи/ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА И ДА СЕ ОТТЕГЛИ/ и да не приема старите рецидиви, че партията е права, когато съгреши дори.
Даваме толерантно още един шанс на Минчо Казанджиев сам да се оттегли и да спести още унижения на колегите си.

2 коментара

Comments are closed.